Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Noora Shingler pitää tämän hetkisistä satokausikasviksista erityisesti satsumista, joita voisi syödä kilokaupalla.

Porkkana on terveellinen, mutta miksi? Noora Shingler tarjoaa Herkun asiakkaille terveysfaktoja kauden kasviksista

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Sami Heiskanen
Julkaistu: 24.10.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Food Market Herkun asiakas saa konkreettista tietoa kauden kasvisten terveellisyydestä. Myös satokausikasviksia tuodaan näyttävämmin esille.

Porkkanalla tai inkiväärillä ei ole kaupassa ympärillään pakkausta, josta voisi lukea sen terveyshyödyt kuten vitamiinipitoisuudet. Tästä syystä Food Market Herkun hedelmä- ja vihannesosastolle on haluttu tuoda lisää tietoa kasvisten terveellisyydestä.

"Kun ruokakauppaan menee, löytää prosessoiduista tuotteista terveysväittämiä, mutta heviosastolla näitä ei ole. Kaikki tietävät, että kasvikset ovat terveellisiä, mutta eivät välttämättä tiedä, millä tavalla", sanoo toimittaja Noora Shingler.

Noora on tunnettu Kemikaalicocktail-blogista sekä Ruokakupla-podcastista. Hän kirjoittaa jatkossa Food Market Herkun heviosastolta löytyvät terveysväittämät yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa.

Tiesitkö, että kolmesta satsumasta saat päivän C-vitamiinit tai että g__ranaattiomena auttaa pitämään sydämen kunnossa?

Noora lupaa kertoa kasviksista konkreettisempia terveysfaktoja. Jotain muuta kuin sellaisia, joita olemme tottuneet kuulemaan.

Yritän mennä terveysfaktoissa vähän syvemmälle.

"Yritän mennä näissä terveysfaktoissa vähän syvemmälle. Kertoa asioita, joita kaikki eivät ehkä tiedä."

Esimerkiksi hän nostaa tämän hetken satokausikasviksista persimonin.

"Persimon on hiilihydraattien puolesta banaaninkaltainen ja sopii hyvin esimerkiksi urheilijalle. Ja on muuten ihanaa smoothiessa."

Lasten kanssa lauantaiostoksille

Noora Shingler kertoo käyvänsä ruokaostoksilla monta kertaa viikossa, koska kodin läheltä löytyy useita ruokakauppoja.

"Ostan lähinnä heviosastolta, lisäksi haen kananmunia, teetä sekä siemenleipää. Kun lapset ovat kotona, ostan kalaa, kaurajugurttia ja muuta sellaista. Suosin kotimaisia tuotteita sekä luomua."

Hän paljastaa, ettei ole kovin impulsiivinen ostoksissaan, vaan tekee yleensä kauppalistan valmiiksi.

Suosin kotimaisia tuotteita sekä luomua.

Uuteen Helsingin keskustan Food Market Herkkuun hän haluaa tulla yhdessä lasten kanssa.

"Taidan aloittaa nyt sellaisen lauantairuokarutiinin, että tulemme tänne lasten kanssa ja kaikki saavat valita haluamiaan tuotteita ja menemme sitten yhdessä kotiin niitä maistelemaan."

Lue myös