Vatkaa sokerit ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon mämmi ja raastettu appelsiinin kuori. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen. Kaada seos 1,5 litran kakku- tai leipävuokaan. Peitä vuoka foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.
Kasta vuoka lämpimään veteen ja kumoa jäädyke tarjolle. Koristele esimerkiksi kermaruusukkeilla. Jäädyke on parhaimmillaan saatuaan pehmetä parikymmentä minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
278
1165
22,0 g
14,3 g
16,5 g
14,6 g
0,5 g
3,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Raastettua appelsiininkuorta,
Kermavaahtoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli