Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tuulihatut ohje

Tuulihatut

Fork and knife
35 Annosta
Fork and knife
35 Annosta
Tuulihatut ovat lastenjuhlien ja perinteikkäiden juhlapöytien kestosuosikki resepti. Juhlapöydästä tuttujen tuulihattujen sisälle sopivat suolaiset ja makeat täytteet.

Ainekset

125 g
Voita tai margariinia
2 1/2 dl
Vettä
Suolaa
2 tl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
4 kpl
Kananmunaa

Makea täyte

2 kpl
(à 200 g) sitruuna- tai vaniljarahkaa
1/2 dl
Vadelmahilloa

Suolainen täyte

2 kpl
Piparjuurituorejuustoa
200 g
Graavilohta
1 kpl
Ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Nosta kattila syrjään.

2

Lisää suola ja sokeri sekä kaikki jauhot kerralla seokseen. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos on imeytynyt jauhoihin.

3

Kuumenna seosta uudelleen ja sekoita samalla puuhaarukalla, kunnes taikina irtoaa pohjasta ja reunoilta. Nosta jäähtymään hetkeksi.

4

Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten jokaisen munan jälkeen.

5

Nosta tai pursota taikinasta teelusikan kokoisia nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana.

6

Halkaise tuulihatut. Pursota tai asettele täyte sisään.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 30.1.2025

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.