Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä edusti yritystään voittoisasti Suomalainen Menestysresepti 2019 -kilpailussa.

Suomalainen menestysresepti 2019: Boltsi kiri lopussa voittajaksi – ”Sopii erinomaisesti perunamuusin kanssa”

Teksti:
Marko Eriksson
Kuvat:
Sami Heiskanen
Julkaistu: 11.8.2019
|
Muokattu: 3.6.2021
Suomalainen menestysresepti -tv-ohjelmassa kuusi kilpailijaa rakensivat omista ruokaideoistaan uutta kotimaista menestystuotetta. Dramaattisessa loppukäänteessä voittajaksi nousi tamperelainen Leivon Leipomo siemenpyöryköillään. Kuvaavasti Boltsiksi nimetty uutuustuote on myynnissä S-ryhmän ruokakaupoissa 12.8. alkaen.

Finaalissa koettiin draamaa, kun selvisi, että Annika Ikosen edustama Härtelö menetti voittomahdollisuutensa tuotepakkausten myöhästyneen toimituksen vuoksi. Leivon Leipomo sen sijaan kykeni toimittamaan suuren määrän tuotetta nopealla aikajänteellä.

Leivon Leipomon tuotantopäällikkö ja kilpailussa yritystä edustanut Anssi Räntilä kertoo Yhteishyvälle, että lisäksi heidän markkinointi- ja lanseeraussuunnitelmansa avittivat viime metreillä. Pelkästään hyvä tuote ei ratkaissut kisaa.

”Vahvuuksiamme olivat osaaminen tuotekehityksessä ja tuotannollistamisessa. Kuuntelimme tuomareilta tulleen palautteen tarkasti ja reagoimme siihen”, Räntilä kertoo.

Käy melkein mihin vain

Voittajatuote syntyi noin vuosi sitten Leivon Leipomon omien kokeilujen kautta. Maultaan lihapullamainen Boltsi sisältää auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä sekä kauraa.

”Boltsi on kasviksen ja lihan korvaava, hyvänmakuinen ja terveellinen tuote”, Räntilä tiivistää.

Hän uskoo, että Boltsi ensin yllättää ja sitten valloittaa suomalaiset. Se soveltuu osaksi ateriaa tai sellaisenaan naposteltavaksi.

”Boltsi sopii erinomaisesti esimerkiksi perunamuusin kanssa käytettäväksi tai wokin rinnalle korvaamaan esimerkiksi pastan. Etenkin chili-version kanssa kylmä maito on loistava juoma. Mausteista rakuuna ja oregano toimivat Boltsin kanssa hienosti.”

Valmistustavoista Anssin omat suosikit ovat pannu ja uuni. Hän myös suosittelee kokeilemaan vartaassa grillaamista.

Asiakaspalaute on ollut leipomon omissa testauksissa hyvin myönteistä. Hauskana yksityiskohtana Anssi mainitsee, että Boltsin on toistuvasti kehuttu maistuneen hyvin myös välillä ruoka-asioissa ronkeleille lapsille!

Boltsin ansiosta yrityksen henkilöstömäärä kasvoi yhdellä ennen kuin tuotetta oli saatu edes kauppoihin. Lisärekrytointeja voi vielä tulla.

Myös muut finalistit saivat tuotteensa S-ryhmän kauppoihin

”Tv-sarjassa pääsi kotisohvalta seuraamaan kuinka kovaa työtä elintarvikeyrittäjien arki on ja miten moni asia pitää saada kohdalleen ennen kuin tuote on valmis kauppoihin. Työ on onnistumista ja joskus epäonnistumistakin, mikä kuvaa tuotekehityksen ja menestystuotteen rakentamisen haastavuutta”, kilpailua tuomaroinut kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän vähittäiskaupasta kuvaa.

Sarja koitui lopulta menestykseksi kaikille kilpailijoille: Alarodun mukaan myös muiden finalistien tuotteet tulevat lähiviikkoina myyntiin S-ryhmän kauppoihin.

S-ryhmän ja Aito Median kehittämä Suomalainen menestysresepti -tv-sarja on katsottavissa Discoveryn suoratoistopalvelu Dplayssa.

Lue kaikkien finalistien tarinat: