Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Supermehevän kesäleivonnaisen salaisuus on tässä: käytä valmistamiseen kesäkurpitsaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.7.2023
|
Muokattu: 24.7.2023
Edullinen ja kevyt kesäkurpitsa höystää leivonnaiset. Kokeile uusia ideoita ja pyöräytä nopeat teeleivät tai valmista vieraille elegantti piirakka.

Edullinen ja kevyt kesäkurpitsa höystää leivonnaiset ja keventää lettu- ja pannukakkutaikinat. Pese kurpitsa hyvin ja käytä se kuorineen, mutta poista kanta. Miedon makunsa vuoksi kesäkurpitsa sopii monen raaka-aineen pariksi.

Kurpitsa on helppo raastaa käsin kartioraastimella. Jos raaste on kosteaa, valuta raastetta siivilässä puolen tunnin ajan, ja painele siitä nyrkillä nestettä pois. Juustohöylällä tai vihannesleikkurilla kesäkurpitsasta saa kätevästi ohuita viipaleita.

Lisää kesäkurpitsaa helppoihin fetajuuston ja aurinkokuivattujen tomaattien höystämiin muffineihin tai edullisiin, hetkessä pyöräytettäviin teeleipiin. Tarjoa vieraille eleganttia ilmakuivatun kinkun ja voimakkaan juuston maustamaa piirakkaa, johon kesäkurpitsa on yhdistetty paahdettuna.

Lue lisää

Lisää aiheesta