Kaipaatko uusia ideoita kesäkurpitsan käyttöön? Katso 5 yllättävää valmistustapaa suosikkikasvikselle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.8.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Kun kesäkurpitsakausi on kuumimmillaan, sopii miedonmakuista suosikkikasvista syödä vaikka joka aterialla. Mutta mitä uutta kesäkurpitsasta keksisi? Kokeile viisi yllättävää valmistustapaa, jolla otat kesäkurpitsasta kaiken irti!

1. Viipaloi tai suikaloi raakana salaatteihin

Kesäkurpitsa maistuu mainiolta myös raakana, varsinkin kun sen viipaloi, raastaa tai suikaloi ja sekoittaa herkulliseen marinadiin tai muiden salaattiainesten joukkoon. Mausta ohueksi leikattu kesäkurpitsa yksinkertaisesti öljyllä, sitruunalla ja hunajalla, raasta se tsatsikiin tai kokeile kesäkurpitsaa kesäsalaattien klassikossa, coleslawissa.

Green goddess -salaatti
Green goddess -salaatti

Green goddess -salaatti

Kesäkurpitsatsatsiki
Kesäkurpitsatsatsiki

Kesäkurpitsatsatsiki

Coleslaw salaattia kulhossa, jonka alla sininen liina. Vieressä puiset salaattiottimet, ruohosipulisilppua kulhossa ja lautaspino, jonka päällä haarukoita.
Coleslaw salaattia kulhossa, jonka alla sininen liina. Vieressä puiset salaattiottimet, ruohosipulisilppua kulhossa ja lautaspino, jonka päällä haarukoita.

Coleslaw

2. Mehevöitä suolaiset ja makeat leivonnaiset

Mehevien leivonnaisten salaisuus on yllättäen raastettu kesäkurpitsa, joka tuo taikinaan niin nestettä kuin rakennetta. Miedon makunsa ansiosta se sopii niin makeisiin kuin suolaisiin herkkuihin. Leivo kesäkurpitsa skonsseiksi, suloisiksi muffinsseiksi tai valmista siitä elämäsi maukkain suklaakakku. Samalla saat kasviksia lautasella aivan huomaamatta!

Juustoiset kesäkurpitsaskonssit
Juustoiset kesäkurpitsaskonssit

Juustoiset kesäkurpitsaskonssit

Kesäkurpitsamuffinit
Kesäkurpitsamuffinit

Kesäkurpitsamuffinit

Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku
Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

3. Säilö kurkun tapaan tai keitä hilloksi

Kurkkurelissi on säilöjien suosikkiresepti, mutta oletko kokeillut valmistaa vastaavaa herkkua kesäkurpitsasta? Kesäkurpitsa sopii myös makeisiin hilloihin. Parita se puolukan kanssa tai keitä kesäkurpitsasta sitruunatahnan tapainen kesäkurpitsacurd, jota kelpaa sivellä niin paahtoleivän päälle kuin kakkukerrosten väliin.

Kesäkurpitsa-tillirelissi
Kesäkurpitsa-tillirelissi

Kesäkurpitsa-tillirelissi

Kesäkurpitsa-puolukkahillo
Kesäkurpitsa-puolukkahillo

Kesäkurpitsa-puolukkahillo

Kesäkurpitsacurd
Kesäkurpitsacurd

Kesäkurpitsacurd

4. Käytä pastan tai perunan tilalla

Oletko jo kuullut kesäkurpitsalasagnesta tai -pastasta? Nauhoiksi leikattu tai pitkittäin ohueksi siivutettu kesäkurpitsa on kevyt vaihtoehto spagetille ja lasagnelevyille. Viipaloidulla kesäkurpitsalla voi myös korvata perunan monissa tutuissa suosikkiruoissa. Maista esimerkiksi viime vuoden hittiä, mehukasta kesäkurpitsamoussakaa.

Vegaaninen kesäkurpitsalasagne
Vegaaninen kesäkurpitsalasagne

Vegaaninen kesäkurpitsalasagne

Juustoinen kesäkurpitsapasta
Juustoinen kesäkurpitsapasta

Juustoinen kesäkurpitsapasta

Texmex-kesäkurpitsavuoka
Texmex-kesäkurpitsavuoka

Hyvä texmex-jauheliha-kesäkurpitsavuoka

5. Marinoi maistuvaksi

Jos maltat odottaa muutaman tunnin tai yön yli, saat marinoidusta kesäkurpitsasta ihanan lisukkeen tai lisän salaatteihin. Kokeile mausteista balsamietikkamarinadia tai upota grillatut kesäkurpitsasiivut yrttisen sitruunamarinadin joukkoon.

Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä
Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä

Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä

Grillatut ja marinoidut kesäkurpitsat
Grillatut ja marinoidut kesäkurpitsat

Grillatut ja marinoidut kesäkurpitsat

Kokataan kesäkurpitsasta! Katso myös nämä reseptit ja ideat