Kesäkurpitsa maistuu mainiolta myös raakana, varsinkin kun sen viipaloi, raastaa tai suikaloi ja sekoittaa herkulliseen marinadiin tai muiden salaattiainesten joukkoon. Mausta ohueksi leikattu kesäkurpitsa yksinkertaisesti öljyllä, sitruunalla ja hunajalla, raasta se tsatsikiin tai kokeile kesäkurpitsaa kesäsalaattien klassikossa, coleslawissa.
Kaipaatko uusia ideoita kesäkurpitsan käyttöön? Katso 5 yllättävää valmistustapaa suosikkikasvikselle
1. Viipaloi tai suikaloi raakana salaatteihin
2. Mehevöitä suolaiset ja makeat leivonnaiset
Mehevien leivonnaisten salaisuus on yllättäen raastettu kesäkurpitsa, joka tuo taikinaan niin nestettä kuin rakennetta. Miedon makunsa ansiosta se sopii niin makeisiin kuin suolaisiin herkkuihin. Leivo kesäkurpitsa skonsseiksi, suloisiksi muffinsseiksi tai valmista siitä elämäsi maukkain suklaakakku. Samalla saat kasviksia lautasella aivan huomaamatta!
3. Säilö kurkun tapaan tai keitä hilloksi
Kurkkurelissi on säilöjien suosikkiresepti, mutta oletko kokeillut valmistaa vastaavaa herkkua kesäkurpitsasta? Kesäkurpitsa sopii myös makeisiin hilloihin. Parita se puolukan kanssa tai keitä kesäkurpitsasta sitruunatahnan tapainen kesäkurpitsacurd, jota kelpaa sivellä niin paahtoleivän päälle kuin kakkukerrosten väliin.
4. Käytä pastan tai perunan tilalla
Oletko jo kuullut kesäkurpitsalasagnesta tai -pastasta? Nauhoiksi leikattu tai pitkittäin ohueksi siivutettu kesäkurpitsa on kevyt vaihtoehto spagetille ja lasagnelevyille. Viipaloidulla kesäkurpitsalla voi myös korvata perunan monissa tutuissa suosikkiruoissa. Maista esimerkiksi viime vuoden hittiä, mehukasta kesäkurpitsamoussakaa.
5. Marinoi maistuvaksi
Jos maltat odottaa muutaman tunnin tai yön yli, saat marinoidusta kesäkurpitsasta ihanan lisukkeen tai lisän salaatteihin. Kokeile mausteista balsamietikkamarinadia tai upota grillatut kesäkurpitsasiivut yrttisen sitruunamarinadin joukkoon.