Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

Kaipaatko uusia ideoita kesäkurpitsan käyttöön? Katso 5 yllättävää valmistustapaa suosikkikasvikselle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.8.2021
Muokattu: 5.8.2021
Kun kesäkurpitsakausi on kuumimmillaan, sopii miedonmakuista suosikkikasvista syödä vaikka joka aterialla. Mutta mitä uutta kesäkurpitsasta keksisi? Kokeile viisi yllättävää valmistustapaa, jolla otat kesäkurpitsasta kaiken irti!

1. Viipaloi tai suikaloi raakana salaatteihin

Kesäkurpitsa maistuu mainiolta myös raakana, varsinkin kun sen viipaloi, raastaa tai suikaloi ja sekoittaa herkulliseen marinadiin tai muiden salaattiainesten joukkoon. Mausta ohueksi leikattu kesäkurpitsa yksinkertaisesti öljyllä, sitruunalla ja hunajalla, raasta se tsatsikiin tai kokeile kesäkurpitsaa kesäsalaattien klassikossa, coleslawissa.

2. Mehevöitä suolaiset ja makeat leivonnaiset

Mehevien leivonnaisten salaisuus on yllättäen raastettu kesäkurpitsa, joka tuo taikinaan niin nestettä kuin rakennetta. Miedon makunsa ansiosta se sopii niin makeisiin kuin suolaisiin herkkuihin. Leivo kesäkurpitsa skonsseiksi, suloisiksi muffinsseiksi tai valmista siitä elämäsi maukkain suklaakakku. Samalla saat kasviksia lautasella aivan huomaamatta!

3. Säilö kurkun tapaan tai keitä hilloksi

Kurkkurelissi on säilöjien suosikkiresepti, mutta oletko kokeillut valmistaa vastaavaa herkkua kesäkurpitsasta? Kesäkurpitsa sopii myös makeisiin hilloihin. Parita se puolukan kanssa tai keitä kesäkurpitsasta sitruunatahnan tapainen kesäkurpitsacurd, jota kelpaa sivellä niin paahtoleivän päälle kuin kakkukerrosten väliin.

4. Käytä pastan tai perunan tilalla

Oletko jo kuullut kesäkurpitsalasagnesta tai -pastasta? Nauhoiksi leikattu tai pitkittäin ohueksi siivutettu kesäkurpitsa on kevyt vaihtoehto spagetille ja lasagnelevyille. Viipaloidulla kesäkurpitsalla voi myös korvata perunan monissa tutuissa suosikkiruoissa. Maista esimerkiksi viime vuoden hittiä, mehukasta kesäkurpitsamoussakaa.

5. Marinoi maistuvaksi

Jos maltat odottaa muutaman tunnin tai yön yli, saat marinoidusta kesäkurpitsasta ihanan lisukkeen tai lisän salaatteihin. Marinadikylpyyn kelpaa niin raaka kuin kypsennetty kesäkurpitsa. Kokeile mausteista balsamietikkamarinadia tai upota paistetut kesäkurpitsat öljy-etikkaliemeen chilin, valkosipulin ja persiljan kanssa.

Kokataan kesäkurpitsasta! Katso myös nämä reseptit ja ideat