Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tässä on täydellisen hedelmäsalaatin kaava

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.1.2020
|
Muokattu: 18.12.2020
Näillä vinkeillä valmistat parhaan hedelmäsalaatin sydäntalven hedelmistä. Appelsiinilla väritetty salaatti tuo auringon talven keskelle.

Salaatin päätähtenä appelsiini

Käytä hedelmäsalaattiin sesongin parhaita hedelmiä. Sydäntalven hedelmäsalaatissa pääroolin saa auringonkeltainen appelsiini. Leikkaa appelsiinit kahdella tavalla: kalvottomiksi lohkoiksi ja kuorettomiksi viipaleiksi, niin saat salaattiin hauskan ulkonäön.

Lisää marjoja ja hedelmiä

Lisää hedelmäsalaattiin sesonkihedelmän seuraksi muita sävyyn sopivia hedelmiä. Appelsiinin kanssa sopivat esimerkiksi hunajameloni, kiivi ja vihreät viinirypäleet. Käytä salaattiin 3–5 erilaista hedelmää tai marjaa.

Voit myös leikitellä väreillä. Tee lähes yksivärinen salaatti tai kokoa kaikki sateenkaaren värit samaan salaattikulhoon.

Kastiketta kaveriksi

Hölskytä purkissa sitruunan- tai limenmehua ja hunajaa, niin saat helpon maustajan salaatille. Todellinen appelsiininystävä puristaa mukaan myös appelsiinin mehua. Mausta kastike yrteillä. Appelsiini rakastaa vihreitä lehtiä, kuten basilikaa, minttua ja timjamia. Ripaus kardemummaa tai chiliä vie kastikkeen uudelle tasolle.

Ripotteet kruunaavat kokonaisuuden

Viimeistele salaatti trendikkäillä ripotteilla. Lisää pinnalle kookoshiutaleita, raastettua tummaa suklaata tai rouhittuja pähkinöitä. Brunssin hedelmäsalaatti silataan tietenkin granolalla ja nautitaan paksun jogurtin kera.

Näin leikkaat kalvottomia appelsiinilohkoja:

Katso hedelmäsalaattireseptejä

Talvi on sitrusten aikaa!