Täydellisen omenahillon salaisuus – onnistuu uunissa ja keittämällä
Teetkö omenahilloa? Ota nämä vinkit haltuun, niin saat siitä vielä parempaa.


Täydellisen omenahillon salaisuus piilee yksinkertaisuudessa: Keitä pestyjä omenalohkoja ja vettä kattilassa 10–15 minuuttia. Lisää sen jälkeen hillosokeria ja keitä vielä 5–10 minuuttia.
Omenat voi halutessaan kuoria, mutta monet lajikkeet voi keittää hilloksi myös kuorineen. Jos haluat täysin sileää sosetta, kuorineen keitetyt pehmenneet omenat voi soseuttaa sauvasekoittimella.
Kuori soseen pinnalta vaahto pois. Hillon voi annostella purkkeihin tai pakasterasioihin säilömistavan mukaan. Jos hillo säilötään viileässä, purkita se kuumennettuihin purkkeihin ja sulje heti hyvin puhtailla kansilla. Hyvä keino on laittaa purkit astianpesukoneeseen juuri ennen säilöntää, jolloin saat kuumat purkit käyttöön suoraan koneesta. Myös pakastusrasioiden tulee olla puhtaita.
Omenahillo uunissa
Omenahillo uunissa syntyy lähes itsestään. Kaada omenapalat ja sokeri uunivuokaan tai teräskattilaan, ja siirrä 200-asteiseen uuniin hautumaan noin puoleksi tunniksi. Sekoittele omenia ja jatka kypsennystä, kunnes omenat ovat pehmeitä. Siloita sose sauvasekoittimella ja purkita.
Mausta hillo uudeksi
Omenahillon voi maustaa erilaisilla mausteilla. Lisää mausteet omenahilloon keittämisen alkuvaiheessa ja poista ennen purkittamista:
kanelitanko
vaniljatanko tai vaniljajauhetta
tähtianista
kardemummaa
muutama oksa tuoretta rosmariinia, timjamia, minttua tai sitruunamelissaa.
Lisää valmiiseen hilloon:
tuoretta inkivääriä raastettuna
luomusitruunan tai limen raastettu kuori ja mehu
loraus konjakkia




