Täydelliset popcornit kattilassa – näin teet ne itse ja 5 tapaa maustaa popparit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tulisen makeat popcornit

Täydelliset popcornit kattilassa – näin teet ne itse ja 5 tapaa maustaa popparit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Juho Salminen, SOK, Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2020
Muokattu: 12.10.2020
Popcorn-bileet! Popcornit voi toki tehdä mikrossakin, mutta jaamme nyt pomminvarman tavan, jolla valmistat popparit itse kattilassa. Entistä herkullisempia popcorneista tulee, kun maustat ne vaikka Nutellalla tai suolakinuskilla. Tee kerralla pari erilaista makupopcornia tarjolle esimerkiksi lastenkutsuille, illanistujaisiin tai juhliin.

Näin teet popcornit kattilassa

Tarvitset

Ison (n. 3 l), paksupohjaisen ja kannellisen kattilan

2 rkl öljyä

1 dl popcornjyviä

1/2 tl suolaa

(1 rkl voita)

  1. Varmista, että käyttämäsi kattila on täysin kuiva.
  2. Mittaa öljy kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcorninjyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat.
  3. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu. Nosta kattila pois levyltä.
  4. Kaada popcornit kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää suola. Kiehauta seos ja kaada popcornien päälle. Kääntele voi huolellisesti popcorneihin. Tarjoa popparit vasta valmistettuina.

5 x tapaa maustaa popcornit

1. Tulisen makeat popcornit saavat potkua cayennenpippurista

Vaahterasiirappi, kaneli, cayennen- ja mustapippuri tekevät näistä poppareista koukuttavan hyviä. Lisää cayennenpippurin määrää, jos haluat popcorniisi lisää poltetta.

2. Suolakinuskipopcornit: suolaisen ja makean liitto toimii aina

Suolainen kinuski tekee kaikesta parempaa, myös näistä poppareista!

3. Nutella-popcornit

Mihinpä Nutella ei sopisi? Tässä reseptissä itse tehdyt kattilapopcornit saavat päälleen suolaripauksella maustettua, kuumaa Nutella-kastiketta. Ah, miten hyvää!

4. Vaahtokarkkipopparit jenkkityyliin

Yhdysvalloissa vaahtokarkkeja yhdistetään usein suolaisiin ruokiin, kuten vaikka bataattilaatikkoon. Nämä tahmaiset ja supermakeat vaahtokarkkipopcornit taltuttavat takuulla niin makean- kuin suolaisennälän.

5. Ihanan makeat kinuskipopcornit

Myös mikropopcornit voi maustaa itse, vaikkapa kotitekoisella kinuskikastikkeella. Kaada popcornit kuuman kinuskin sekaan, levitä seos leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna jäähtyä.

Lisää makeita ideoita