Kiinalaisen katukeittiön suosikki onnistuu kotikeittiössäkin. Nuudeleista, kaalista ja jauhelihasta koostuva pannu saa makua chilillä ja maapähkinävoilla maustetusta kastikkeesta.
Kokeile jauhelihalehtipihvejä, jotka tehdään nokkelan pakastuskikan avulla. Pihvit kaulitaan aivan ohuiksi kahden leivinpaperin välissä ja siirretään hetkeksi pakkaseen. Näissä lehtipihveissä onnistuakseen ei tarvitse olla kokenut pihvikokki, sillä ohueksi kaulittu jauheliha on nopea ja helppo kypsentää pannulla. Lisukkeeksi sopivat maustevoi ja keitetyt perunat.
Nappaa kaupasta kokonainen kukkakaali, josta tulee pieniksi paloiksi pilkottuna rapea peti tomaattiselle jauhelihakastikkeelle. Herkullinen peltiruoka saa makua juustoraasteesta ja raikkautta paiston jälkeen lisättävistä pikkutomaateista.
Salaatin kanssa tarjoiltu piirakka maistuu lounaana tai päivällisenä. Pellillinen piirakkaa palkitsee riittoisuudellaan ja lopun voi pakastaa. Jauhelihan lisäksi piirakkaa täyttävät herkkusienet, paprika ja juusto. Tämän piirakan erikoisuus on tulista makua tuova nduja eli italialainen salamilevite.
Entä muistatko retroherkun: täytetyt paprikat? Klassikkoresepti kannattaa kaivaa uudestaan ruokalistalle, sillä riisistä, jauhelihasta ja tuorejuustosta sekoitettava, mehevä täyte maistuu herkulliselta rapeista paprikoista tarjoiltuna. Voit käyttää isoja paprikoita tai tehdä suippopaprikoista täytetyt paprikaveneet.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.