Teetkö jauhelihasta aina samaa ruokaa? Kokeile nokkelaa pakastuskikkaa ja ylläty
Jotain muuta kuin lihapullia? Nämä viisi arjen jauhelihareseptiä yllättävät. Opi myös nokkela pakastuskikka!


Mausteinen nuudelipannu
Kiinalaisen katukeittiön suosikki onnistuu kotikeittiössäkin. Nuudeleista, kaalista ja jauhelihasta koostuva pannu saa makua chilillä ja maapähkinävoilla maustetusta kastikkeesta.
Helpot ja edulliset lehtipihvit
Kokeile jauhelihalehtipihvejä, jotka tehdään nokkelan pakastuskikan avulla. Pihvit kaulitaan aivan ohuiksi kahden leivinpaperin välissä ja siirretään hetkeksi pakkaseen. Näissä lehtipihveissä onnistuakseen ei tarvitse olla kokenut pihvikokki, sillä ohueksi kaulittu jauheliha on nopea ja helppo kypsentää pannulla. Lisukkeeksi sopivat maustevoi ja keitetyt perunat.
Jauhelihakastike kukkakaalipedillä
Nappaa kaupasta kokonainen kukkakaali, josta tulee pieniksi paloiksi pilkottuna rapea peti tomaattiselle jauhelihakastikkeelle. Herkullinen peltiruoka saa makua juustoraasteesta ja raikkautta paiston jälkeen lisättävistä pikkutomaateista.
Pellillinen suolaista piirakkaa
Salaatin kanssa tarjoiltu piirakka maistuu lounaana tai päivällisenä. Pellillinen piirakkaa palkitsee riittoisuudellaan ja lopun voi pakastaa. Jauhelihan lisäksi piirakkaa täyttävät herkkusienet, paprika ja juusto. Tämän piirakan erikoisuus on tulista makua tuova nduja eli italialainen salamilevite.
Paprikat jauhelihatäytteellä
Entä muistatko retroherkun: täytetyt paprikat? Klassikkoresepti kannattaa kaivaa uudestaan ruokalistalle, sillä riisistä, jauhelihasta ja tuorejuustosta sekoitettava, mehevä täyte maistuu herkulliselta rapeista paprikoista tarjoiltuna. Voit käyttää isoja paprikoita tai tehdä suippopaprikoista täytetyt paprikaveneet.
Katso myös nämä uudet ideat arkiruokiin
Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.