Helpot lehtipihvit jauhelihasta
60 min (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kauli jauhelihasta herkulliset ja edulliset lehtipihvit, jotka maistuvat lapsillekin. Ilman kananmunaa valmistuvat ohuenohuet jauhelihapihvit paistetaan aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä.
| 700 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 3 - 4 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| MAUSTEVOI | |
|---|---|
| 285 g | (1 prk) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 100 g | voita |
| LISÄKSI | |
| 13 kpl | leivinpaperiarkkia |
| alumiinifoliota | |
- 1.
Muotoile jauhelihasta kuusi pihviä. Aseta kukin pihvi kahden leivinpaperin väliin keskelle. Kauli ohuiksi, noin 1 mm:n paksuisiksi, isoiksi pihveiksi. Nosta pakastimeen tasaiselle alustalle noin 30 minuutiksi.
- 2.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Säästä öljy paistamiseen. Soseuta tomaatit, basilika ja huoneenlämpöinen voi sauvasekoittimella. Lusikoi seos leivinpaperin keskelle. Käännä paperin toinen reuna voin yli niin, että voi jää paperin taitteeseen. Pidä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voi lastalla paperin päältä tiiviiksi tangoksi. Kääri rullaksi ja sulje päät tiukasti. Anna voin jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia.
- 3.
Kuumenna isolla pannulla ruokalusikallinen tomaattien öljyä. Ota jäinen pihvi pois kääreistään ja nosta pannulle. Paista noin minuutti tai kunnes neste nousee pihvin pintaan. Käännä ja paista toinen puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pihvi lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput pihvit samoin. Leikkaa maustevoista voinapit pihvien päälle. Säilytä loppu maustevoi pakastimessa ja käytä liha- tai kasvisruokien lisukkeena.
Kauli jauhelihasta herkulliset ja edulliset lehtipihvit, jotka maistuvat lapsillekin. Ilman kananmunaa valmistuvat ohuenohuet jauhelihapihvit paistetaan aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 3 - 4 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
MAUSTEVOI | |
| 285 g | (1 prk) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 100 g | voita |
LISÄKSI | |
| 13 kpl | leivinpaperiarkkia |
| alumiinifoliota | |
Valmistus
- 1
Muotoile jauhelihasta kuusi pihviä. Aseta kukin pihvi kahden leivinpaperin väliin keskelle. Kauli ohuiksi, noin 1 mm:n paksuisiksi, isoiksi pihveiksi. Nosta pakastimeen tasaiselle alustalle noin 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 700 g (1 pkt) naudan jauhelihaa 13 kpl leivinpaperiarkkia - 2
Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Säästä öljy paistamiseen. Soseuta tomaatit, basilika ja huoneenlämpöinen voi sauvasekoittimella. Lusikoi seos leivinpaperin keskelle. Käännä paperin toinen reuna voin yli niin, että voi jää paperin taitteeseen. Pidä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voi lastalla paperin päältä tiiviiksi tangoksi. Kääri rullaksi ja sulje päät tiukasti. Anna voin jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 285 g (1 prk) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä 1 kpl ruukku basilikaa 100 g voita - 3
Kuumenna isolla pannulla ruokalusikallinen tomaattien öljyä. Ota jäinen pihvi pois kääreistään ja nosta pannulle. Paista noin minuutti tai kunnes neste nousee pihvin pintaan. Käännä ja paista toinen puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pihvi lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput pihvit samoin. Leikkaa maustevoista voinapit pihvien päälle. Säilytä loppu maustevoi pakastimessa ja käytä liha- tai kasvisruokien lisukkeena.
Määrä Ainesosa 3 - 4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä 3/4 tl suolaa 3/4 tl mustapippuria rouhittuna alumiinifoliota
Vinkki: Käytä puolet maustevoista nyt ja säästä loput seuraavaan käyttökertaan.
Ravintosisältö
536
Energiaa kcal
2242
Energiaa kj
44,2 g
Rasvaa
18,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,7 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
24,7 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
536
Energiaa kcal
2242
Energiaa kj
44,2 g
Rasvaa
18,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,7 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
24,7 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























