Muotoile jauhelihasta kuusi pihviä. Aseta kukin pihvi kahden leivinpaperin väliin keskelle. Kauli ohuiksi, noin 1 mm:n paksuisiksi, isoiksi pihveiksi. Nosta pakastimeen tasaiselle alustalle noin 30 minuutiksi.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Säästä öljy paistamiseen. Soseuta tomaatit, basilika ja huoneenlämpöinen voi sauvasekoittimella. Lusikoi seos leivinpaperin keskelle. Käännä paperin toinen reuna voin yli niin, että voi jää paperin taitteeseen. Pidä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voi lastalla paperin päältä tiiviiksi tangoksi. Kääri rullaksi ja sulje päät tiukasti. Anna voin jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia.
Kuumenna isolla pannulla ruokalusikallinen tomaattien öljyä. Ota jäinen pihvi pois kääreistään ja nosta pannulle. Paista noin minuutti tai kunnes neste nousee pihvin pintaan. Käännä ja paista toinen puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pihvi lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput pihvit samoin. Leikkaa maustevoista voinapit pihvien päälle. Säilytä loppu maustevoi pakastimessa ja käytä liha- tai kasvisruokien lisukkeena.
Vinkki: Käytä puolet maustevoista nyt ja säästä loput seuraavaan käyttökertaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
536
2242
44,2 g
18,7 g
9,7 g
9,5 g
2,8 g
24,7 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli