Helpot lehtipihvit jauhelihasta | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot lehtipihvit jauhelihasta
Play

Helpot lehtipihvit jauhelihasta

timer-iconNoin tunti  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kauli jauhelihasta herkulliset ja edulliset lehtipihvit, jotka maistuvat lapsillekin. Ilman kananmunaa valmistuvat ohuenohuet jauhelihapihvit paistetaan aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä.

Ainekset

700 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
3 - 4 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna

maustevoi

285 g
(1 prk) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1
ruukku basilikaa
100 g
voita

lisäksi

13 kpl
leivinpaperiarkkia
alumiinifoliota

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Muotoile jauhelihasta kuusi pihviä. Aseta kukin pihvi kahden leivinpaperin väliin keskelle. Kauli ohuiksi, noin 1 mm:n paksuisiksi, isoiksi pihveiksi. Nosta pakastimeen tasaiselle alustalle noin 30 minuutiksi.

700 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
13 kpl
leivinpaperiarkkia
2

Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Säästä öljy paistamiseen. Soseuta tomaatit, basilika ja huoneenlämpöinen voi sauvasekoittimella. Lusikoi seos leivinpaperin keskelle. Käännä paperin toinen reuna voin yli niin, että voi jää paperin taitteeseen. Pidä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voi lastalla paperin päältä tiiviiksi tangoksi. Kääri rullaksi ja sulje päät tiukasti. Anna voin jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia.

285 g
(1 prk) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1
ruukku basilikaa
100 g
voita
3

Kuumenna isolla pannulla ruokalusikallinen tomaattien öljyä. Ota jäinen pihvi pois kääreistään ja nosta pannulle. Paista noin minuutti tai kunnes neste nousee pihvin pintaan. Käännä ja paista toinen puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pihvi lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput pihvit samoin. Leikkaa maustevoista voinapit pihvien päälle. Säilytä loppu maustevoi pakastimessa ja käytä liha- tai kasvisruokien lisukkeena.

3 - 4 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna
alumiinifoliota

Vinkki: Käytä puolet maustevoista nyt ja säästä loput seuraavaan käyttökertaan.

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 12.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2086

498

39,3 g

14,0 g

8,7 g

8,5 g

2,8 g

26,7 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa,

13 kpl leivinpaperiarkkia,

alumiinifoliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli