Itse tehtyjen ranskalaisten valmistaminen käy airfryerin omistajalta helposti. Ranskalaiset kannattaa valmistaa airfryerissa paristakin syystä: ne kypsyvät nopeammin kuin uunissa ja helpommin kuin uppopaistamalla kattilassa – öljyäkin tarvitaan vain pieni tilkka. Ranskalaisten rapeuden salaisuus piilee kylmässä kylvyssä, jossa perunat liotetaan ennen paistamista, ja sen jälkeisessä huolellisessa kuivaamisessa.
Airfryerilla voi tehdä munakasta. Munamassa ja täytteet lisätään airfryeriin yhtä aikaa, ja sen jälkeen kone hoitaa loput. Täytteeksi sopivat esimerkiksi kasvikset, yrtit ja juustot. Tee tortillamunakas asettamalla airfryerin paistokoriin tortillalettu ja lisäämällä munamassa ja täytteet sen päälle.
Kananugetit voi valmistaa airfryerissa uppopaistamista terveellisemmin. Nugetit kannattaa kypsentää parissa erässä riippuen airfryerin koosta. Lopputuloksena on pinnalta rapeita, sisältä meheviä naposteltavia. Tarjoa nugettien kanssa kasvistikkuja ja dippiä.
Airfryer on hyvä tapa kypsentää tofu hetkessä herkullisen rapeaksi. Paistetun tofun voi helposti maustaa valmiilla kastikkeella, esimerkiksi makean tulisella hoisinkastikkeella, ja tarjota nuudelin, salaatin tai tortillojen kanssa.
Lohi kypsyy airfryerissa vikkelään ja ilman rasvaa. Airfryer saattaa jopa lisätä kalaruokapäiviäsi, sillä kalasta tulee herkullisen mehevää. Mausta kala ennen kypsennystä, ja lisää kypsä kala salaattiin tai bowliin.
Kokeile airfryerissa myös iltapalaklassikkoa: lämpimiä leipiä. Ne voi täyttää jääkaapista löytyvin täyttein – tässä reseptissä leipä saa päälleen kinkkua, ananasta ja juustoraastetta.
Ota kaikki irti yhdestä kodinkoneesta ja valmista myös jälkiruoka airfryerissa. Äkillistä makeannälkää helpottava pannukakku valmistuu vain noin vartissa. Ison pellillisen sijaan saat pannaria sopivan kahden hengen annoksen.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.