Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Trendiherkut kisakatsomoon: shanghai-tacoja, hodareita ja rouskuvaa dippailtavaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.5.2023
|
Muokattu: 22.5.2023
Kevään kisakatsomoissa jännitetään tänä keväänä monena iltana. Kotisohvalla eväät kannattaa pitää melko simppeleinä, jotta jännityksen tiivistyessä herkuttelu pysyy helppona. Pienet tacot, hodarit ja tietysti maukas dippi sipsien ja kasvisten kanssa ovat aina hyviä valintoja.

Rapea ja mausteinen chili-valkosipulidippi

Rapeaa valkosipulia sisältävä mausteöljy nousi hetkessä suureen suosioon, kun se päätyi kaupan hyllylle. Onneksi sitä on erittäin helppo tehdä itsekin, kunhan pitää maltin mukana pannun lämpötilaa säätäessä.

Öljy maustetaan chilihiutaleilla, seesamiöljyllä ja soijalla. Jogurtin joukkoon sekoitettuna siitä valmistuu täydellisen mausteinen, mutta raikas dippi esimerkiksi sipseille, kasviksille ja nugeteille.

Hittitacot onnistuvat kotonakin

Helsinkiläisravintolan menusta lähtöisin olevat shanghai-tacot yhdistelevät taitavasti aasialaisia ja meksikolaisia makuja. Rapea ja mausteinen leivitetty kana, hoisinkastike sekä runsaat päälliset tuoreista yrteistä, limestä, chilistä ja paahdetusta sipulista muodostavat koukuttavan hyvän yhdistelmän.

Savu ja raikkaat aasialaiset vivahteet yhdistyvät hodareissa

Hodaritkin saavat tänä kesänä vaikutteita aasialaisista mauista. Pehmeän sämpylän väliin marinoidaan tofua. BBQ-marinadi karamellisoituu paistettaessa houkuttelevan rapeaksi tofun pinnalle. Lisäksi kasvikset pikkelöidään riisiviinietikalla ja kastikkeeksi sekoitetaan raikas limemajoneesi. Suolapähkinät antavat rakennetta hodarisämpylöiden väliin.

Lue lisää