Loppukesän suosikkikasviksen, kukkakaalin, maku saa aivan uutta syvyyttä kun paahdat sen ensin uunissa soseutat sitten samettiseksi keitoksi. Cashew-pähkinät tekevät tästä vegaanisesta keitosta ihanan kermaisen ja pinnalle lusikoitu rakuunaöljy viimeistelee maun.
Viikonlopun ilmastoystävällinen herkkumenu – kokkaa tämä kattaus vaikka sadonkorjuujuhliin!
Alkuun paahdettu kukkakaalikeitto
Pääruoaksi kesäkurpitsacanneloneja ja marinoituja pensaspapuja
Tee cannelonit pastan sijaan rullalle kiepautetuista kesäkurpitsaviipaleista! Herkkurullat kätkevät sisäänsä yrttisen sienitäytteen ja ne kypsyvät ihanan meheviksi balsamicoviinietikan maustamassa tomaattikastikkeessa. Lisukkeena maistuvat simppelisti marinoidut pensaspavut.
Jälkiruoaksi mustikkapiirakan makuista jäätelöä
Miten jäätelöön saadaan mustikkapiirakan maut? Sekoita kermaan reilusti mustikoita, ripaus kardemummaa ja vaniljaa ja lusikoi kanelista keksilevitettä sattumiksi sekaan.