Viikonlopun ilmastoystävällinen herkkumenu – kokkaa tämä kattaus vaikka sadonkorjuujuhliin!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.8.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Kesäkurpitsa, kukkakaali, sienet ja mustikat ovat loppukesän suosikkeja ja niinpä ne maistuvat myös tämän sadonkorjuumenun pääraaka-aineina. Ihanan värikäs menu on kokonaan vegaaninen, mutta voit toki käyttää ruoanlaitossa myös maitotuotteita.

Alkuun paahdettu kukkakaalikeitto

Loppukesän suosikkikasviksen, kukkakaalin, maku saa aivan uutta syvyyttä kun paahdat sen ensin uunissa soseutat sitten samettiseksi keitoksi. Cashew-pähkinät tekevät tästä vegaanisesta keitosta ihanan kermaisen ja pinnalle lusikoitu rakuunaöljy viimeistelee maun.

Paahdettu kukkakaalikeitto
Paahdettu kukkakaalikeitto

Paahdettu kukkakaalikeitto

Pääruoaksi kesäkurpitsacanneloneja ja marinoituja pensaspapuja

Tee cannelonit pastan sijaan rullalle kiepautetuista kesäkurpitsaviipaleista! Herkkurullat kätkevät sisäänsä yrttisen sienitäytteen ja ne kypsyvät ihanan meheviksi balsamicoviinietikan maustamassa tomaattikastikkeessa. Lisukkeena maistuvat simppelisti marinoidut pensaspavut.

Kesäkurpitsacannelonit
Kesäkurpitsacannelonit

Kesäkurpitsacannelonit

Marinoitu papusalaatti
Marinoitu papusalaatti

Marinoitu papusalaatti

Jälkiruoaksi mustikkapiirakan makuista jäätelöä

Miten jäätelöön saadaan mustikkapiirakan maut? Sekoita kermaan reilusti mustikoita, ripaus kardemummaa ja vaniljaa ja lusikoi kanelista keksilevitettä sattumiksi sekaan.

Mustikkapiirakkajäätelö
Mustikkapiirakkajäätelö

Mustikkapiirakkajäätelö

Katso myös muut uusimman Sesonki-lehden reseptit

Lisää ideoita ja reseptejä ilmastoystävälliseen ruokaan