Sesonki 4/2021 -lehden uusissa resepteissä maistuu kesä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.7.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Sesongin tuoreita raaka-aineita ja paljon kasviksia lautaselle! Elokuun Yhteishyvä-lehden välissä ilmestyvän Sesonki-ruokalehden reseptit löydät tästä artikkelista.

Sesongin ihanin kakku kesäkurpitsasta

Lehden kansikuvakakussa maistuu mehukas kesäkurpitsa. Täytä vegaaninen kakku vaniljaisella vaahtopilvellä ja omenahillolla.

Kesäkurpitsakakku
Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku

Pikana lautaselle satokauden kasviksista

Jo pari kasvisruokapäivää viikossa on vastuullinen teko, niin itselle kuin ilmastolle. Täyteläisen kasvisaterian herkullisia salaisuuksia ovat seesamitahna tahini, ruokakaura ja uunipaahdetut kasvikset. Toinen helppo kesäruoka on sadonkorjuun pyttipannu värikkäistä kasviksista ja vegaanisesta kasvigrillimakkarasta. Lisää planetaarisen ruokavalio reseptejä löytyy joka kuukausi sivultamme: yhteishyva.fi/ilmastoystavallinen.

Kasviskauratto
Kasviskauratto

Kasviskauratto

Sadonkorjuun pyttipannu
Sadonkorjuun pyttipannu

Sadonkorjuun pyttipannu

Kesäinen kalakeitto ja savustettu lohi

Piristä kalakeitto kesäiseksi raikkaalla fenkolilla, tuoreilla yrteillä ja sitruunalla. Savusta kokonainen kirjolohi kätevästi grillissä tai uunissa ja pikkelöi raikkaaksi lisukkeeksi fenkolia.

Sitruunainen kalakeitto
Sitruunainen kalakeitto

Sitruunainen kalakeitto

Savustettu lohi ja pikapikkelöity fenkoli
Savustettu lohi ja pikapikkelöity fenkoli

Savustettu lohi ja pikapikkelöity fenkoli

Koko perheen suosikkiruoat: kanabolognese ja villikalapihvit

Valmista spagetin kastike vaihteeksi broilerin jauhelihasta ja lisää mukaan reilusti satokauden kasviksia. Parista purkista kotimaista leppäsavukalaa valmistaa puolestaan näppärästi vastuulliset kalapihvit.

Broileribolognese
Broileribolognese

Broileribolognese

Villikalapihvit
Villikalapihvit

Villikalapihvit

Katuruokaa Balkanin tyyliin

Tee grillissä Balkanin seudulla suositut mausteiset jauhelikebakot. Herkuttele cevapcicit paahdetun munakoiso-paprikatahnan eli ajvarin kanssa.

Cevapcicit kesäkurpitsalla
Cevapcicit kesäkurpitsalla

Cevapcicit kesäkurpitsalla

Ajvar eli paahdettu munakoiso-paprikatahna
Ajvar eli paahdettu munakoiso-paprikatahna

Ajvar eli paahdettu munakoiso-paprikatahna

Perjantaiherkkuna pannunachot ja herneguacamole

Valmista pannunachot liedellä paistinpannulla tai grillissä muurikalla. Korvaa avokadoista tehty guacamole kotimaisella herneversiolla.

Pannunachot ja herneguacamole
Pannunachot ja herneguacamole

Pannunachot ja herneguacamole

Jälkiruoaksi: porkkanakakku rullalla ja omenat kauramurulla

Porkkanakakun kääretorttuversio saa lisämakua ruisjauhoista. Kuorruta uuden sadon omenat makoisalla kauramurulla ja paista kaikkien rakastamaksi omenapaistokseksi.

Rukiinen porkkanakakkukääretorttu
Rukiinen porkkanakakkukääretorttu

Rukiinen porkkanakakkukääretorttu

Kaura-omenapaistosta kahdessa lasikulhossa ja uunivuoassa. Uunivuoan alla vaaleanpunainen liina. Vanijakastiketta kastikekannussa.
Kaura-omenapaistosta kahdessa lasikulhossa ja uunivuoassa. Uunivuoan alla vaaleanpunainen liina. Vanijakastiketta kastikekannussa.

Kaura-omenapaistos

Loppukesän menu

Hurmaava kesämenu esimerkiksi viikonloppuun! Tarjoa alkukeittona cashewpähkinöillä pehmennetty kukkakaalikeitto, pääruokana kesäkurpitsacanneloneja ja marinoituja papuja ja jälkiruokana raikas mustikkapiirakkajäätelö.

Paahdettu kukkakaalikeitto
Paahdettu kukkakaalikeitto

Paahdettu kukkakaalikeitto

Kesäkurpitsacannelonit
Kesäkurpitsacannelonit

Kesäkurpitsacannelonit

Marinoitu papusalaatti
Marinoitu papusalaatti

Marinoitu papusalaatti

Mustikkapiirakkajäätelö
Mustikkapiirakkajäätelö

Mustikkapiirakkajäätelö

Katso aikaisempien Sesonki-lehtien reseptit täältä