Lehden kansikuvakakussa maistuu mehukas kesäkurpitsa. Täytä vegaaninen kakku vaniljaisella vaahtopilvellä ja omenahillolla.

Sesonki 4/2021 -lehden uusissa resepteissä maistuu kesä
Sesongin ihanin kakku kesäkurpitsasta
Pikana lautaselle satokauden kasviksista
Jo pari kasvisruokapäivää viikossa on vastuullinen teko, niin itselle kuin ilmastolle. Täyteläisen kasvisaterian herkullisia salaisuuksia ovat seesamitahna tahini, ruokakaura ja uunipaahdetut kasvikset. Toinen helppo kesäruoka on sadonkorjuun pyttipannu värikkäistä kasviksista ja vegaanisesta kasvigrillimakkarasta. Lisää planetaarisen ruokavalio reseptejä löytyy joka kuukausi sivultamme: yhteishyva.fi/ilmastoystavallinen.
Kesäinen kalakeitto ja savustettu lohi
Piristä kalakeitto kesäiseksi raikkaalla fenkolilla, tuoreilla yrteillä ja sitruunalla. Savusta kokonainen kirjolohi kätevästi grillissä tai uunissa ja pikkelöi raikkaaksi lisukkeeksi fenkolia.
Koko perheen suosikkiruoat: kanabolognese ja villikalapihvit
Valmista spagetin kastike vaihteeksi broilerin jauhelihasta ja lisää mukaan reilusti satokauden kasviksia. Parista purkista kotimaista leppäsavukalaa valmistaa puolestaan näppärästi vastuulliset kalapihvit.
Katuruokaa Balkanin tyyliin
Tee grillissä Balkanin seudulla suositut mausteiset jauhelikebakot. Herkuttele cevapcicit paahdetun munakoiso-paprikatahnan eli ajvarin kanssa.
Perjantaiherkkuna pannunachot ja herneguacamole
Valmista pannunachot liedellä paistinpannulla tai grillissä muurikalla. Korvaa avokadoista tehty guacamole kotimaisella herneversiolla.
Jälkiruoaksi: porkkanakakku rullalla ja omenat kauramurulla
Porkkanakakun kääretorttuversio saa lisämakua ruisjauhoista. Kuorruta uuden sadon omenat makoisalla kauramurulla ja paista kaikkien rakastamaksi omenapaistokseksi.
Loppukesän menu
Hurmaava kesämenu esimerkiksi viikonloppuun! Tarjoa alkukeittona cashewpähkinöillä pehmennetty kukkakaalikeitto, pääruokana kesäkurpitsacanneloneja ja marinoituja papuja ja jälkiruokana raikas mustikkapiirakkajäätelö.