Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Talvinen hedelmäsalaatti ja rosmariinikinuski

Sesonki 6/2021 -lehden uudet reseptit talven juhliin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.11.2021
Muokattu: 25.11.2021
Uusia makuelämyksiä joulupöydän klassikoiden rinnalle! Rikasta kalapöytää kuhacevichellä, korvaa porkkanalaatikko murekkeella ja tuunaa mokkapalat piparitaikinalla. Valmista hunajasinapilla hunnutetun kinkun rinnalle vegaanien savutofukinkku. Uutenavuotena tarjoillaan pizzamenu. Tästä artikkelista löydät kaikki joulukuun Yhteishyvä-lehden välissä ilmestyvän Sesonki-ruokalehden reseptit.

Kahvipöydän kaunotar: puolukka-valkosuklaakakku

Mausta täytekakkupohja piparkakkumausteella ja täytä pehmeällä valkosuklaamoussella. Ohjeessa neuvotaan myös, kuinka teet kauniit kakunkoristeet sokeroiduista rosmariininoksista.

Glögin kanssa: täytetty joulukranssi ja juustokierteet

Pikkujoulupöydässä tai glögimukillisen kaverina maistuvat pähkinäisellä punajuuripestolla täytetty kranssi tai helpot voitaikinasta kieritettävät juustotangot.

Kalaisat palat: lohimousse, granaattiomena-kuhaceviche ja tapassilakat

Sekoita helppo ja herkullinen lohimousse kylmäsavu- ja graavikirjolohesta. Uutta makua ja väriä kalapöytään saat hedelmäisellä kuha-cevichellä tai espanjalaisten tapasten tyyliin valmistetuilla silakoilla.

Joulupöydän tähdet: kuorrutetut kinkut

Viimeistele joulukinkku herkullisella hunaja-sinappikuorrutuksella ja rapealla hapankorppumurulla. Lempeän savuinen kasviskinkku on helppo valmistaa tofusta.

Joulun vegeherkut: punaviini-härkispata, porkkanalaatikkomureke ja talvisalaatti

Viimeistele punaviinin täyteläistämä ja timjamilla maustettu kasvispata persiljaöljyllä. Joulupöydän vegetarjottaviin sopivat myös porkkanalaatikosta tuttujen makujen siivittämä mureke sekä kauden hedelmistä ja kasviksista koottu salaatti.

Joulun ykkösleivonnaiset: jouluomena-vuokapulla ja piparimokkapalat

Kaksi uutta ideaa joululeivontaan: miltä kuulostaisivat omenatäytteiset kanelipullat tai pipariset mokkapalat?

Jälkiruoaksi: talvinen hedelmäsalaatti ja lämmin rosmariinikinuski

Tarjoa joulupöydän jälkiruoaksi sesongin hedelmät jäätelön ja yrtillä ryyditetyn suolakinuskin kanssa.

Uudenvuoden pizzamenu: antipastovartaat, roomalainen levypizza ja cappuccino-suklaafudget

Tarjoa uutenavuotena italialainen pizzamenu: herätä ruokahalu suloisilla pikkusuolaisilla, valloita vieraat pinnalta rapealla ja sisältä ilmavan pehmeällä peltipizzalla ja ilahduta mokkamakeisilla.

Lue joulukuun Yhteishyvän juttuja

Kaikki joulun reseptit

Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.