Pannunachot ja herneguacamole

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Valmista pannunachot näppärästi paistinpannulla tai grillissä muurikalla. Mikäli suuntana on mökki, voit valmistaa herneguacamolen jo ennakkoon kotona. Näin maut ehtivät hyvin tasaantua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) suippopaprikaa
150 g(1 ps) varsiparsakaalia
1 kplpunasipuli
2 rklrypsiöljyä
240 g(1 pkt) nyhtökauraa (tomaatin makuista)
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kpllimeä
200 g(1 ps) maissilastuja
250 g(1 rs) minitomaatteja
1/2 kplruukkua korianteria

Herneguacamole

500 g(1 rs) kotimaisia herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
1 kpltomaatti
1/2 kplruukkua korianteria
1/2 kpllimeä
1 rkljalapenoviipaleita
1 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 dlkaurapohjaista ruokafraichea (imat fraiche)
1 kpllime

Valmistus

  1. 1

    Aloita guacamolesta. Irrota herneet paloistaan. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Hienonna korianteri. Huuhtele ja halkaise lime, purista puolikkaan mehu. Soseuta kaikki guacamolen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai vähintään nachojen valmistuksen ajan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) kotimaisia herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
    1 kpltomaatti
    1/2 kplruukkua korianteria
    1/2 kpllimeä
    1 rkljalapenoviipaleita
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet. Huuhtele parsakaalit. Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla tai muurikassa. Paista nyhtökauraa ja sipulia muutama minuutti. Lisää kasvikset pannulle ja jatka paistamista, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta pannu pippurilla ja limenmehulla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) suippopaprikaa
    150 g(1 ps) varsiparsakaalia
    1 kplpunasipuli
    2 rklrypsiöljyä
    240 g(1 pkt) nyhtökauraa (tomaatin makuista)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kpllimeä
  3. 3

    Lisää maissilastut pannun reunoille. Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna korianteri. Viimeistele nachot tomaateilla ja korianterilla. Tarjoa pannunachot herneguacamolen, ruokafraichen ja limelohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) maissilastuja
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    1/2 kplruukkua korianteria
    2 dlkaurapohjaista ruokafraichea (imat fraiche)
    1 kpllime

Vinkki: Mausteisemman ruoan ystävä lisää pannulle yhden viipaloidun chilin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl jalapenoviipaleita, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
1.7.2021
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä