Sesonki 2/2021 -lehden keväiset uutuusreseptit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.3.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Huhtikuun Yhteishyvä-lehden välissä ilmestyneen Sesonki-ruokalehden reseptit löydät tästä artikkelista. Kermainen uunilohi lisukkeineen sopii viikonlopulle tai pääsiäispöytään. Kauden kaloista nautitaan uusin ideoin, ja parsakauden korkkaa kauniisti koristeltu lohi-parsapiirakka. Mitä jälkiruoaksi: keikautettu mangojuustokakku, pätkiskakku vai key lime pie?

Muhkea lohi-parsapiirakka on kevään tähti

Juhlista kevättä lohen ja parsan suloisella liitolla. Mausta piirakka lempeästi limellä ja koristele kirpakanmakeilla ananaskirsikoilla.

Lohi-parsapiirakka
Lohi-parsapiirakka

Lohi-parsapiirakka

Valmista vartissa: kana-ananaspasta ja vegaaninen makkarakastike

Paista vuolukanan pariksi mehukasta ananasta ja pyöräytä mukaan salaattijuustoa, tai valmista maukas makkarakastike uudenlaisesta kasvigrillimakkarasta. Se sopii tarjottavaksi esimerkiksi perunamuusin kera.

Lempeän tulinen kana-ananaspasta
Lempeän tulinen kana-ananaspasta

Lempeän tulinen kana-ananaspasta

Vegaaninen makkarakastike
Vegaaninen makkarakastike

Vegaaninen makkarakastike

Uudet ruokaideat kauden kalasta

Mahtavan makuelämyksen takaa pannulla paistettujen kuhafileiden silaus yrttikastikkeella. Uunissa tomaattisessa kastikkeessa hautuva turska taas herauttaa kielelle Välimeren maut.

Paistettu kuha ja gremolata
Paistettu kuha ja gremolata

Paistettu kuha ja gremolata

Välimeren uunikala
Välimeren uunikala

Välimeren uunikala

Kanapastan aineksista tehdään nyt lasagne

Yhden kastikkeen broilerilasagne kuorrutetaan vuohenjuustolla ja tuoreilla tomaateilla.

Kana-vuohenjuustolasagne
Kana-vuohenjuustolasagne

Kana-vuohenjuustolasagne

Aamiaispannu vaihtaa väriä vihreäksi

Tomaatinpunainen shakshuka tehdäänkin nyt keväänvihreistä kasviksista. Hyydytä kananmunat mehevässä broccoliini-pinaattikastikkeessa ja viimeistele pannu basilikalla.

Vihreä shakshuka
Vihreä shakshuka

Vihreä shakshuka

Karitsapullia pääsiäiseksi

Pyörittele pääsiäiseksi ihanasti yrttiset lihapullat ja hauduta ne kypsiksi kastikkeessa, jonka täydellisen maun salaisuus on punaviini.

Kreikkalaiset karitsapullat
Kreikkalaiset karitsapullat

Karitsan lihapullat

Sushia suomalaisesta järvikalasta

Aloita viikonloppu superherkullisilla susheilla, joihin rullataan japanilaisten makujen seuraksi kotimaista järvikalaa näppärästi säilykepurkista.

Maki-sushit leppäsavukalalla
Maki-sushit leppäsavukalalla

Maki-sushit leppäsavukalalla

Näyttää kahvikakulta, maistuu juustokakulta

Kevään suosikki mangojuustokakku puetaan kahvikakun asuun. Samettinen juustokakkutäyte saa huokailemaan ihastuksesta.

Keikautettu mangojuustokakku
Keikautettu mangojuustokakku

Keikautettu mangojuustokakku

Pätkiskakku vie kielen mennessään

Kruunaa minttusuklainen moussekakku suklaavalumilla ja raikkailla marjoilla.

Pääsiäismenu 2021

Tänä vuonna pääsiäisen alkupalaksi katetaan passionilla piristettyä rapeaa salaattia ja täytettyjä kananmunia. Pääruokana tarjotaan kermainen uunilohi lisukkeineen ja jälkiruoaksi pöytään katetaan key lime pie.