Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohi-parsapiirakka

Sesonki 2/2021 -lehden keväiset uutuusreseptit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.3.2021
Muokattu: 25.3.2021
Huhtikuun Yhteishyvä-lehden välissä ilmestyneen Sesonki-ruokalehden reseptit löydät tästä artikkelista. Kermainen uunilohi lisukkeineen sopii viikonlopulle tai pääsiäispöytään. Kauden kaloista nautitaan uusin ideoin, ja parsakauden korkkaa kauniisti koristeltu lohi-parsapiirakka. Mitä jälkiruoaksi: keikautettu mangojuustokakku, pätkiskakku vai key lime pie?

Muhkea lohi-parsapiirakka on kevään tähti

Juhlista kevättä lohen ja parsan suloisella liitolla. Mausta piirakka lempeästi limellä ja koristele kirpakanmakeilla ananaskirsikoilla.

Valmista vartissa: kana-ananaspasta ja vegaaninen makkarakastike

Paista vuolukanan pariksi mehukasta ananasta ja pyöräytä mukaan salaattijuustoa, tai valmista maukas makkarakastike uudenlaisesta kasvigrillimakkarasta. Se sopii tarjottavaksi esimerkiksi perunamuusin kera.

Uudet ruokaideat kauden kalasta

Mahtavan makuelämyksen takaa pannulla paistettujen kuhafileiden silaus yrttikastikkeella. Uunissa tomaattisessa kastikkeessa hautuva turska taas herauttaa kielelle Välimeren maut.

Kanapastan aineksista tehdään nyt lasagne

Yhden kastikkeen broilerilasagne kuorrutetaan vuohenjuustolla ja tuoreilla tomaateilla.

Aamiaispannu vaihtaa väriä vihreäksi

Tomaatinpunainen shakshuka tehdäänkin nyt keväänvihreistä kasviksista. Hyydytä kananmunat mehevässä broccoliini-pinaattikastikkeessa ja viimeistele pannu basilikalla.

Karitsapullia pääsiäiseksi

Pyörittele pääsiäiseksi ihanasti yrttiset lihapullat ja hauduta ne kypsiksi kastikkeessa, jonka täydellisen maun salaisuus on punaviini.

Sushia suomalaisesta järvikalasta

Aloita viikonloppu superherkullisilla susheilla, joihin rullataan japanilaisten makujen seuraksi kotimaista järvikalaa näppärästi säilykepurkista.

Näyttää kahvikakulta, maistuu juustokakulta

Kevään suosikki mangojuustokakku puetaan kahvikakun asuun. Samettinen juustokakkutäyte saa huokailemaan ihastuksesta.

Pätkiskakku vie kielen mennessään

Kruunaa minttusuklainen moussekakku suklaavalumilla ja raikkailla marjoilla.

Pääsiäismenu 2021

Tänä vuonna pääsiäisen alkupalaksi katetaan passionilla piristettyä rapeaa salaattia ja täytettyjä kananmunia. Pääruokana tarjotaan kermainen uunilohi lisukkeineen ja jälkiruoaksi pöytään katetaan key lime pie.

Lue huhtikuun Yhteishyvä-lehden juttuja