Maki-sushit leppäsavukalalla

arvosana4/5

(3)arviota
50 Kappaletta

60 min (josta 60 min aktiivista)

Itse tehtyihin superherkullisiin susheihin rullataan japanilaisten makujen seuraksi supisuomalaista järvikalaa – näppärästi säilykepurkista. Perusteellisella ohjeella onnistut varmasti!

Ainekset

MääräAinesosa
5 kpl(1 pkt) nori-merileväarkkia

Sushiriisi

350 g(4 dl) sushiriisiä
5 dlvettä
3/4 dlriisiviinietikkaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa

Täyte

450 g(3 prk, à 150 g) leppäsavukalaa paloina öljyssä
1/2 ruukkua ruohosipulia
1/2 dlkevytmajoneesia
1 tlsitruunanmehua
1 kplporkkana
100 gkurkkua
1 kplavokado
1 - 2 tlwasabitahnaa

Lisäksi

soijakastiketta (gluteenitonta)
wasabitahnaa
sushi-inkivääriä (säilyke)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele riisiä siivilässä juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmä vesi (5 dl). Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Kypsennä riisiä kannen alla miedolla lämmöllä sekoittamatta 12 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    350 g(4 dl) sushiriisiä
    5 dlvettä
  2. 2

    Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes ainekset ovat liuenneet. Levitä riisi laakealle vadille ja valuta etikkaseos tasaisesti päälle. Sekoita puuhaarukalla leikkaavin vedoin. Älä sekoita liikaa, jotta riisin rakenne pysyy ehjänä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    3/4 dlriisiviinietikkaa
    1 rklsokeria
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Valuta kala hyvin ja hienonna ruohosipuli. Sekoita ne majoneesin ja sitruunanmehun kanssa.

    MääräAinesosa
    450 g(3 prk, à 150 g) leppäsavukalaa paloina öljyssä
    1/2 ruukkua ruohosipulia
    1/2 dlkevytmajoneesia
    1 tlsitruunanmehua
  4. 4

    Pese ja kuori porkkana. Leikkaa se 3 cm:n pituisiksi tikuiksi ja keitä vähässä vedessä puolikypsiksi, noin 5 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Huuhtele kurkku ja leikkaa tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Viipaloi avokado.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    100 gkurkkua
    1 kplavokado
  5. 5

    Aseta leväarkki bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin. Levitä riisiä kostutetuin käsin ohueksi kerrokseksi arkille niin, että riisi peittää 2/3 arkista. Sipaise riisin keskelle ohut wasabiviiva ja sen päälle vanaksi 1/5 kalatäytteestä. Asettele kasviksia päälle. Kääri bambumaton avulla tiukaksi rullaksi. Jos arkin reuna ei tartu kiinni, kostuta sitä kevyesti. Tee loput rullat samoin kasviksia vaihdellen.

    MääräAinesosa
    5 kpl(1 pkt) nori-merileväarkkia
    1 - 2 tlwasabitahnaa
  6. 6

    Viipaloi rullat terävällä kostutetulla veitsellä. Tarjoa sushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

    MääräAinesosa
    soijakastiketta (gluteenitonta)
    wasabitahnaa
    sushi-inkivääriä (säilyke)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua ruohosipulia, 1 - 2 tl wasabitahnaa, soijakastiketta (gluteenitonta), wasabitahnaa, sushi-inkivääriä (säilyke).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.2.2021
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä