Maki-sushit leppäsavukalalla | Sushi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maki-sushit leppäsavukalalla
Play

Maki-sushit leppäsavukalalla

timer-iconNoin tunti  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Itse tehtyihin superherkullisiin susheihin rullataan japanilaisten makujen seuraksi supisuomalaista järvikalaa – näppärästi säilykepurkista. Perusteellisella ohjeella onnistut varmasti!

Ainekset

5 kpl
(1 pkt) nori-merileväarkkia

sushiriisi

350 g
(4 dl) sushiriisiä
5 dl
vettä
3/4 dl
riisiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

täyte

150 g
(1 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä
1/2
ruukkua ruohosipulia
1/2 dl
kevytmajoneesia
1 tl
sitruunanmehua
1 kpl
porkkana
100 g
kurkkua
1 kpl
avokado
1 - 2 tl
wasabitahnaa

lisäksi

soijakastiketta (gluteenitonta)
wasabitahnaa
sushi-inkivääriä (säilyke)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele riisiä siivilässä juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmä vesi (5 dl). Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Kypsennä riisiä kannen alla miedolla lämmöllä sekoittamatta 12 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 10 minuuttia.

350 g
(4 dl) sushiriisiä
5 dl
vettä
2

Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes ainekset ovat liuenneet. Levitä riisi laakealle vadille ja valuta etikkaseos tasaisesti päälle. Sekoita puuhaarukalla leikkaavin vedoin. Älä sekoita liikaa, jotta riisin rakenne pysyy ehjänä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3/4 dl
riisiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
3

Valuta kala hyvin ja hienonna ruohosipuli. Sekoita ne majoneesin ja sitruunanmehun kanssa.

150 g
(1 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä
1/2
ruukkua ruohosipulia
1/2 dl
kevytmajoneesia
1 tl
sitruunanmehua
4

Pese ja kuori porkkana. Leikkaa se 3 cm:n pituisiksi tikuiksi ja keitä vähässä vedessä puolikypsiksi, noin 5 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Huuhtele kurkku ja leikkaa tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Viipaloi avokado.

1 kpl
porkkana
100 g
kurkkua
1 kpl
avokado
5

Aseta leväarkki bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin. Levitä riisiä kostutetuin käsin ohueksi kerrokseksi arkille niin, että riisi peittää 2/3 arkista. Sipaise riisin keskelle ohut wasabiviiva ja sen päälle vanaksi 1/5 kalatäytteestä. Asettele kasviksia päälle. Kääri bambumaton avulla tiukaksi rullaksi. Jos arkin reuna ei tartu kiinni, kostuta sitä kevyesti. Tee loput rullat samoin kasviksia vaihdellen.

5 kpl
(1 pkt) nori-merileväarkkia
1 - 2 tl
wasabitahnaa
6

Viipaloi rullat terävällä kostutetulla veitsellä. Tarjoa sushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

soijakastiketta (gluteenitonta)
wasabitahnaa
sushi-inkivääriä (säilyke)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
Muokattu: 26.3.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

156

37

0,8 g

0,1 g

5,7 g

0,4 g

0,4 g

1,4 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua ruohosipulia,

1 - 2 tl wasabitahnaa,

soijakastiketta (gluteenitonta),

wasabitahnaa,

sushi-inkivääriä (säilyke).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli