Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lempeän tulinen kana-ananaspasta

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Valmista kanapasta vain vartissa! Mehukas pasta saa raikkaan mausteisen makunsa chilistä, basilikasta ja ananaksesta. Yrttimarinoitu salaattijuusto viimeistelee kokonaisuuden.

Ainekset

150 g
täysjyväpastaa (esim. cappelli)
1/4 tl
suola
1/2 kpl
ananasta
1 kpl
punainen chili
1
ruukku basilikaa
1 kpl
lime
120 g
(1 pkt) salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä
200 g
(1 pkt) kanafileeviipaleita (esim. Atria Vuolu Pehmeä savu)

Paistamiseen

1/2 rkl
öljyä salaattijuustopakkauksesta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (¼ tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

150 g
täysjyväpastaa (esim. cappelli)
2

Kuori ja kuutioi ananas. Poista kova keskusta. Huuhtele ja halkaise chili pitkittäin. Halutessasi poista siemenet. Hienonna chili ja basilika. Huuhtele lime ja purista mehu. Valuta juustokuutiot, ja ota pakkauksesta ½ rkl yrttiöljyä paistinpannulle.

1/2 kpl
ananasta
1 kpl
punainen chili
1
ruukku basilikaa
1 kpl
lime
1/2 rkl
öljyä salaattijuustopakkauksesta
3

Paista ananasta ja chiliä pannulla yrttiöljyssä käännellen, kunnes ananas saa hieman väriä. Lisää kana ja kuumenna. Kääntele juustokuutiot, basilika ja limenmehu joukkoon.

200 g
(1 pkt) kanafileeviipaleita (esim. Atria Vuolu Pehmeä savu)
120 g
(1 pkt) salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä
4

Valuta pasta, mutta jätä sen joukkoon noin ½ dl keitinlientä. Lisää ananas-kanaseos pastaan ja tarjoa heti.

Vinkki: Pakasta loppu ananas paloina ja käytä smoothieen.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
|
Muokattu: 14.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

570

2381

21,0 g

7,0 g

56,5 g

15,0 g

9,0 g

31,0 g

4,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli