Lempeän tulinen kana-ananaspasta
15 min

Nappaa talteen!
Valmista kanapasta vain vartissa! Mehukas pasta saa raikkaan mausteisen makunsa chilistä, basilikasta ja ananaksesta. Yrttimarinoitu salaattijuusto viimeistelee kokonaisuuden.
| 150 g | täysjyväpastaa (esim. cappelli) |
| 1/4 tl | suola |
| 1/2 kpl | ananasta |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | lime |
| 120 g | (1 pkt) salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä |
| 200 g | kypsiä kanafileeviipaleita (esim. atria vuolu pehmeä savu) |
- 1.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (¼ tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 2.
Kuori ja kuutioi ananas. Poista kova keskusta. Huuhtele ja halkaise chili pitkittäin. Halutessasi poista siemenet. Hienonna chili ja basilika. Huuhtele lime ja purista mehu. Valuta juustokuutiot, ja ota pakkauksesta ½ rkl yrttiöljyä paistinpannulle.
- 3.
Paista ananasta ja chiliä pannulla yrttiöljyssä käännellen, kunnes ananas saa hieman väriä. Lisää kana ja kuumenna. Kääntele juustokuutiot, basilika ja limenmehu joukkoon.
- 4.
Valuta pasta, mutta jätä sen joukkoon noin ½ dl keitinlientä. Lisää ananas-kanaseos pastaan ja tarjoa heti.
Valmista kanapasta vain vartissa! Mehukas pasta saa raikkaan mausteisen makunsa chilistä, basilikasta ja ananaksesta. Yrttimarinoitu salaattijuusto viimeistelee kokonaisuuden.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | täysjyväpastaa (esim. cappelli) |
| 1/4 tl | suola |
| 1/2 kpl | ananasta |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | lime |
| 120 g | (1 pkt) salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä |
| 200 g | kypsiä kanafileeviipaleita (esim. atria vuolu pehmeä savu) |
Valmistus
- 1
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (¼ tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 150 g täysjyväpastaa (esim. cappelli) - 2
Kuori ja kuutioi ananas. Poista kova keskusta. Huuhtele ja halkaise chili pitkittäin. Halutessasi poista siemenet. Hienonna chili ja basilika. Huuhtele lime ja purista mehu. Valuta juustokuutiot, ja ota pakkauksesta ½ rkl yrttiöljyä paistinpannulle.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ananasta 1 kpl punainen chili 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl lime 1/2 rkl öljyä salaattijuustopakkauksesta - 3
Paista ananasta ja chiliä pannulla yrttiöljyssä käännellen, kunnes ananas saa hieman väriä. Lisää kana ja kuumenna. Kääntele juustokuutiot, basilika ja limenmehu joukkoon.
Määrä Ainesosa 200 g kypsiä kanafileeviipaleita (esim. atria vuolu pehmeä savu) 120 g (1 pkt) salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä - 4
Valuta pasta, mutta jätä sen joukkoon noin ½ dl keitinlientä. Lisää ananas-kanaseos pastaan ja tarjoa heti.
Vinkki: Pakasta loppu ananas paloina ja käytä smoothieen.
Ravintosisältö
540
Energiaa kcal
2256
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,5 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
31,0 g
Proteiinia
4,8 g
Suolaa
540
Energiaa kcal
2256
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,5 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
31,0 g
Proteiinia
4,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























