Lempeän tulinen kana-ananaspasta

arvosana3/5

(3)arviota
2 Annosta

15 min

Valmista kanapasta vain vartissa! Mehukas pasta saa raikkaan mausteisen makunsa chilistä, basilikasta ja ananaksesta. Yrttimarinoitu salaattijuusto viimeistelee kokonaisuuden.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
150 gtäysjyväpastaa (esim. cappelli)
1/4 tlsuola
1/2 kplananasta
1 kplpunainen chili
1 kplruukku basilikaa
1 kpllime
120 g(1 pkt) salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä
200 gkypsiä kanafileeviipaleita (esim. atria vuolu pehmeä savu)

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (¼ tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

    MääräAinesosa
    150 gtäysjyväpastaa (esim. cappelli)
  2. 2

    Kuori ja kuutioi ananas. Poista kova keskusta. Huuhtele ja halkaise chili pitkittäin. Halutessasi poista siemenet. Hienonna chili ja basilika. Huuhtele lime ja purista mehu. Valuta juustokuutiot, ja ota pakkauksesta ½ rkl yrttiöljyä paistinpannulle.

    MääräAinesosa
    1/2 kplananasta
    1 kplpunainen chili
    1 kplruukku basilikaa
    1 kpllime
    1/2 rklöljyä salaattijuustopakkauksesta
  3. 3

    Paista ananasta ja chiliä pannulla yrttiöljyssä käännellen, kunnes ananas saa hieman väriä. Lisää kana ja kuumenna. Kääntele juustokuutiot, basilika ja limenmehu joukkoon.

    MääräAinesosa
    200 gkypsiä kanafileeviipaleita (esim. atria vuolu pehmeä savu)
    120 g(1 pkt) salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä
  4. 4

    Valuta pasta, mutta jätä sen joukkoon noin ½ dl keitinlientä. Lisää ananas-kanaseos pastaan ja tarjoa heti.

Vinkki: Pakasta loppu ananas paloina ja käytä smoothieen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.2.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä