Välimeren uunikala

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Kreikkalaiset maut sopivat mainiosti yhteen vaalean kalan kanssa. Tomaatit, punasipuli, oliivit, kaprikset ja basilika antavat turskalle välimerellisen maun yhdessä salaattijuuston kanssa. Tämä ruoka valmistuu kuin itsestään uunissa puolessa tunnissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gturskafileetä
1/2 tlsuolaa
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
180 g(1 rs) salaattijuustokuutioita
800 g(2 tlk à 400/260 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 tlvälimeren yrttiseosta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 dl(½ prk à 350/185 g) kivettömiä oliiveja
2 rklkapriksia (pieniä)

Lisäksi

1 ruukku basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Poista turskafileistä tarvittaessa ruodot ja nahka. Leikkaa fileet annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja laita uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l).

    MääräAinesosa
    500 gturskafileetä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta juustokuutiot.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    180 g(1 rs) salaattijuustokuutioita
  3. 3

    Kaada tomaatit liemineen kalojen päälle. Levitä sipulit, juusto, yrttiseos ja pippuri vuokaan. Ripottele oliivit ja kaprikset pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 g(2 tlk à 400/260 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
    1 tlvälimeren yrttiseosta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 dl(½ prk à 350/185 g) kivettömiä oliiveja
    2 rklkapriksia (pieniä)
  4. 4

    Koristele uunikala basilikalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 ruukku basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia (pieniä), ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.2.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä