Välimeren uunikala
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kreikkalaiset maut sopivat mainiosti yhteen vaalean kalan kanssa. Tomaatit, punasipuli, oliivit, kaprikset ja basilika antavat turskalle välimerellisen maun yhdessä salaattijuuston kanssa. Tämä ruoka valmistuu kuin itsestään uunissa puolessa tunnissa.
| 500 g | turskafileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 180 g | (1 rs) salaattijuustokuutioita |
| 800 g | (2 tlk à 400/260 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | (½ prk à 350/185 g) kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 | ruukku basilikaa |
- 1.
Poista turskafileistä tarvittaessa ruodot ja nahka. Leikkaa fileet annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja laita uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l).
- 2.
Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta juustokuutiot.
- 3.
Kaada tomaatit liemineen kalojen päälle. Levitä sipulit, juusto, yrttiseos ja pippuri vuokaan. Ripottele oliivit ja kaprikset pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 4.
Koristele uunikala basilikalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Välimeren uunikala
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Kreikkalaiset maut sopivat mainiosti yhteen vaalean kalan kanssa. Tomaatit, punasipuli, oliivit, kaprikset ja basilika antavat turskalle välimerellisen maun yhdessä salaattijuuston kanssa. Tämä ruoka valmistuu kuin itsestään uunissa puolessa tunnissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | turskafileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 180 g | (1 rs) salaattijuustokuutioita |
| 800 g | (2 tlk à 400/260 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | (½ prk à 350/185 g) kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
Lisäksi | |
| 1 | ruukku basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Poista turskafileistä tarvittaessa ruodot ja nahka. Leikkaa fileet annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja laita uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l).
Määrä Ainesosa 500 g turskafileetä 1/2 tl suolaa - 2
Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta juustokuutiot.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 180 g (1 rs) salaattijuustokuutioita - 3
Kaada tomaatit liemineen kalojen päälle. Levitä sipulit, juusto, yrttiseos ja pippuri vuokaan. Ripottele oliivit ja kaprikset pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g (2 tlk à 400/260 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja 1 tl välimeren yrttiseosta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 dl (½ prk à 350/185 g) kivettömiä oliiveja 2 rkl kapriksia (pieniä) - 4
Koristele uunikala basilikalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 ruukku basilikaa
Ravintosisältö
298
Energiaa kcal
1246
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
298
Energiaa kcal
1246
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia (pieniä), ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























