Poista turskafileistä tarvittaessa ruodot ja nahka. Leikkaa fileet annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja laita uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l).
Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta juustokuutiot.
Kaada tomaatit liemineen kalojen päälle. Levitä sipulit, juusto, yrttiseos ja pippuri vuokaan. Ripottele oliivit ja kaprikset pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Koristele uunikala basilikalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
298
1246
12,5 g
6,0 g
12,5 g
11,8 g
4,8 g
29,5 g
3,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl kapriksia (pieniä),
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli