Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Välimeren uunikala

Välimeren uunikala

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kreikkalaiset maut sopivat mainiosti yhteen vaalean kalan kanssa. Tomaatit, punasipuli, oliivit, kaprikset ja basilika antavat turskalle välimerellisen maun yhdessä salaattijuuston kanssa. Tämä ruoka valmistuu kuin itsestään uunissa puolessa tunnissa.

Ainekset

500 g
turskafileetä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
180 g
(1 rs) salaattijuustokuutioita
400 g
(2 tlk à 400/260 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 tl
Välimeren yrttiseosta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(½ prk à 350/185 g) kivettömiä oliiveja
2 rkl
kapriksia (pieniä)

lisäksi

1
ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista turskafileistä tarvittaessa ruodot ja nahka. Leikkaa fileet annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja laita uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l).

500 g
turskafileetä
1/2 tl
suolaa
2

Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta juustokuutiot.

1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
180 g
(1 rs) salaattijuustokuutioita
3

Kaada tomaatit liemineen kalojen päälle. Levitä sipulit, juusto, yrttiseos ja pippuri vuokaan. Ripottele oliivit ja kaprikset pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

400 g
(2 tlk à 400/260 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 tl
Välimeren yrttiseosta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(½ prk à 350/185 g) kivettömiä oliiveja
2 rkl
kapriksia (pieniä)
4

Koristele uunikala basilikalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.2.2021
Muokattu: 7.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1119

12,3 g

6,0 g

7,3 g

6,5 g

3,0 g

29,0 g

3,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kapriksia (pieniä),

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli