Kesäkurpitsacannelonit

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Satokauden maukkain cannelonivuoka valmistuu kesäkurpitsasta. Kääräise kesäkurpitsaviipaleet rullalle ja sujauta sisään sienitäytettä. Kasviscannelonit kypsyvät meheviksi tomaattisessa kastikkeessa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 g(2 kpl) kesäkurpitsaa

Sienitäyte

400 g(noin 1 l) herkkusieniä
1 kplsipuli
1 rklrypsiöljyä
200 g(1 pkt) sulavaa juustonkaltaista valmistetta (esim. violife for pizza)
1/2 dlrakuunaa hienonnettuna

Tomaattikastike

2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
1 tlpaprikajauhetta
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
400 g(1 prk) tomaattimurskaa
1 rklbalsamiviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 tlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    700 g(2 kpl) kesäkurpitsaa
  2. 2

    Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Raasta juustovalmiste. Sekoita puolet raasteesta ja rakuuna sienien joukkoon.

    MääräAinesosa
    400 g(noin 1 l) herkkusieniä
    1 kplsipuli
    1 rklrypsiöljyä
    200 g(1 pkt) sulavaa juustonkaltaista valmistetta (esim. violife for pizza)
    1/2 dlrakuunaa hienonnettuna
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä, lisää paprikajauhe ja tomaattipyree. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlpaprikajauhetta
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kokoa cannelonit. Laita täytettä kurpitsaviipaleen päähän ja kääri varovasti rullalle. Kaada puolet tomaattikastikkeesta öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l). Asettele rullat vuokaan tomaattikastikkeen päälle vieri viereen sauma alaspäin. Kaada loppu kastike rullien päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Voit käyttää herkkusienien sijaan muita käyttövalmiita sieniä ja korvata tuoreen rakuunan kuivatulla rakuunalla (1 tl).

Vinkki: Tarjoa kesäkurpitsacannelonit marinoitujen papujen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä