Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsacannelonit

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Satokauden maukkain cannelonivuoka valmistuu kesäkurpitsasta. Kääräise kesäkurpitsaviipaleet rullalle ja sujauta sisään sienitäytettä. Kasviscannelonit kypsyvät meheviksi tomaattisessa kastikkeessa.

Ainekset

700 g
(2 kpl) kesäkurpitsaa

Sienitäyte

400 g
(noin 1 l) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 pkt) sulavaa juustonkaltaista valmistetta (esim. Violife For Pizza)
1/2 dl
rakuunaa hienonnettuna (1 tl kuivattua)

Tomaattikastike

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 tl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.

700 g
(2 kpl) kesäkurpitsaa
2

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Raasta juustovalmiste. Sekoita puolet raasteesta ja rakuuna sienien joukkoon.

400 g
(noin 1 l) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 pkt) sulavaa juustonkaltaista valmistetta (esim. Violife For Pizza)
1/2 dl
rakuunaa hienonnettuna (1 tl kuivattua)
3

Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä, lisää paprikajauhe ja tomaattipyree. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kokoa cannelonit. Laita täytettä kurpitsaviipaleen päähän ja kääri varovasti rullalle. Kaada puolet tomaattikastikkeesta öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l). Asettele rullat vuokaan tomaattikastikkeen päälle vieri viereen sauma alaspäin. Kaada loppu kastike rullien päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa kesäkurpitsacannelonit marinoitujen papujen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2021
|
Muokattu: 31.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

327

1370

20,5 g

7,0 g

12,3 g

11,3 g

5,5 g

19,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli