Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Raasta juustovalmiste. Sekoita puolet raasteesta ja rakuuna sienien joukkoon.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä, lisää paprikajauhe ja tomaattipyree. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia.
Kokoa cannelonit. Laita täytettä kurpitsaviipaleen päähän ja kääri varovasti rullalle. Kaada puolet tomaattikastikkeesta öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l). Asettele rullat vuokaan tomaattikastikkeen päälle vieri viereen sauma alaspäin. Kaada loppu kastike rullien päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa kesäkurpitsacannelonit marinoitujen papujen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
327
1370
20,5 g
7,0 g
12,3 g
11,3 g
5,5 g
19,8 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli