Kesäkurpitsacannelonit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Satokauden maukkain cannelonivuoka valmistuu kesäkurpitsasta. Kääräise kesäkurpitsaviipaleet rullalle ja sujauta sisään sienitäytettä. Kasviscannelonit kypsyvät meheviksi tomaattisessa kastikkeessa.
| 700 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| Sienitäyte | |
|---|---|
| 400 g | (noin 1 l) herkkusieniä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 pkt) sulavaa juustonkaltaista valmistetta (esim. violife for pizza) |
| 1/2 dl | rakuunaa hienonnettuna |
| Tomaattikastike | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 2 tl | rypsiöljyä |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
- 2.
Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Raasta juustovalmiste. Sekoita puolet raasteesta ja rakuuna sienien joukkoon.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä, lisää paprikajauhe ja tomaattipyree. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia.
- 4.
Kokoa cannelonit. Laita täytettä kurpitsaviipaleen päähän ja kääri varovasti rullalle. Kaada puolet tomaattikastikkeesta öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l). Asettele rullat vuokaan tomaattikastikkeen päälle vieri viereen sauma alaspäin. Kaada loppu kastike rullien päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.
Satokauden maukkain cannelonivuoka valmistuu kesäkurpitsasta. Kääräise kesäkurpitsaviipaleet rullalle ja sujauta sisään sienitäytettä. Kasviscannelonit kypsyvät meheviksi tomaattisessa kastikkeessa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
Sienitäyte | |
| 400 g | (noin 1 l) herkkusieniä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 pkt) sulavaa juustonkaltaista valmistetta (esim. violife for pizza) |
| 1/2 dl | rakuunaa hienonnettuna |
Tomaattikastike | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 2 tl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 700 g (2 kpl) kesäkurpitsaa - 2
Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Raasta juustovalmiste. Sekoita puolet raasteesta ja rakuuna sienien joukkoon.
Määrä Ainesosa 400 g (noin 1 l) herkkusieniä 1 kpl sipuli 1 rkl rypsiöljyä 200 g (1 pkt) sulavaa juustonkaltaista valmistetta (esim. violife for pizza) 1/2 dl rakuunaa hienonnettuna - 3
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä, lisää paprikajauhe ja tomaattipyree. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 1 tl paprikajauhetta 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 1 rkl balsamiviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kokoa cannelonit. Laita täytettä kurpitsaviipaleen päähän ja kääri varovasti rullalle. Kaada puolet tomaattikastikkeesta öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l). Asettele rullat vuokaan tomaattikastikkeen päälle vieri viereen sauma alaspäin. Kaada loppu kastike rullien päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki: Voit käyttää herkkusienien sijaan muita käyttövalmiita sieniä ja korvata tuoreen rakuunan kuivatulla rakuunalla (1 tl).
Vinkki: Tarjoa kesäkurpitsacannelonit marinoitujen papujen kanssa.
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1382
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1382
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























