Huuhtele pavut ja poista kannat. Leikkaa pavut vinottain noin 3 sentin paloiksi. Kiehauta kattilassa ½ litraa vettä ja keitä papuja 8 minuuttia. Valuta pavut lävikössä ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 tl mehua. Kuori valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa pavut ja muut salaatin ainekset. Siirrä salaatti jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Levitä marinoidut pavut tarjoiluvadille. Ripottele siemenet ja lehtipersilja pinnalle.
Vinkki: Tarjoa papusalaatti esimerkiksi kesäkurpitsacannelonien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
161
672
13,8 g
0,8 g
4,3 g
2,8 g
2,5 g
3,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
lehtipersiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli