Marinoitu papusalaatti

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Marinoi maukas sitruunainen ja valkosipulinen salaatti mehevistä pensaspavuista. Paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät herkkusalaatin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 ps) pensaspapuja
1 kplsitruuna
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
1 1/2 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Pinnalle

50 g(1 ps) pinjansiemeniä
lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele pavut ja poista kannat. Leikkaa pavut vinottain noin 3 sentin paloiksi. Kiehauta kattilassa ½ litraa vettä ja keitä papuja 8 minuuttia. Valuta pavut lävikössä ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) pensaspapuja
  2. 2

    Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 tl mehua. Kuori valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa pavut ja muut salaatin ainekset. Siirrä salaatti jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 kplpieni valkosipulinkynsi
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
    1 1/2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Levitä marinoidut pavut tarjoiluvadille. Ripottele siemenet ja lehtipersilja pinnalle.

    MääräAinesosa
    lehtipersiljaa hienonnettuna
    50 g(1 ps) pinjansiemeniä

Vinkki: Tarjoa papusalaatti esimerkiksi kesäkurpitsacannelonien kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, lehtipersiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä