Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu papusalaatti

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Marinoi maukas sitruunainen ja valkosipulinen salaatti mehevistä pensaspavuista. Paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät herkkusalaatin.

Ainekset

250 g
(1 ps) pensaspapuja
1 kpl
sitruuna
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Pinnalle

50 g
(1 ps) pinjansiemeniä
lehtipersiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele pavut ja poista kannat. Leikkaa pavut vinottain noin 3 sentin paloiksi. Kiehauta kattilassa ½ litraa vettä ja keitä papuja 8 minuuttia. Valuta pavut lävikössä ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

250 g
(1 ps) pensaspapuja
2

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 tl mehua. Kuori valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa pavut ja muut salaatin ainekset. Siirrä salaatti jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi.

1 kpl
sitruuna
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
3

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Levitä marinoidut pavut tarjoiluvadille. Ripottele siemenet ja lehtipersilja pinnalle.

lehtipersiljaa hienonnettuna
50 g
(1 ps) pinjansiemeniä

Vinkki: Tarjoa papusalaatti esimerkiksi kesäkurpitsacannelonien kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

161

672

13,8 g

0,8 g

4,3 g

2,8 g

2,5 g

3,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

lehtipersiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli