Sesonki 1/2021 -lehden reseptit – uudet ruokaideat arjen iloksi!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.1.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Helmikuun Yhteishyvän välissä ilmestyvä Sesonki-ruokalehti tarjoaa 14 uutta reseptiä satokauden parhaita raaka-aineita hyödyntäen. Lähde kotikeittiössä makumatkalle Italiaan, Kreikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan. Mukana myös laskiaisen ja Runebergin päivän parhaat herkut. Löydät kaikki lehden reseptit myös tästä artikkelista!

Sesongin mehukkaat appelsiinit kruunaavat salaatin

Kreikkalaishenkisessä talvisalaatissa maistuu raikkaan pirskahteleva veriappelsiini. Salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.

Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti
Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti

Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti

Nuudelikeitto ja lipstikkapestopasta valmistuvat pikana lautaselle

Vietnamilaisittain maustettu vegaaninen kasviskeitto ja lipstikkapestolla raikastettu kanapasta valmistuvat helposti silloinkin kun ruoanlaitolle on vain vartti aikaa.

Vegaaninen nuudelikeitto
Vegaaninen nuudelikeitto

Vegaaninen nuudelikeitto

Lipstikkapestopasta
Lipstikkapestopasta

Lipstikkapestopasta

Koukutu uusiin muikku- ja silakkaruokiin

Yhdistä salaatissa kaksi klassikkoa: nizzansalaatin maut ja ruisjauhoissa kieritellyt, paistetut muikut. Talvipäivään täydellisesti sopiva punajuuri-silakkalaatikko on helppo pilkkoa vuokaan kypsymään.

Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla
Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla

Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla

Punajuuri-silakkalaatikko
Punajuuri-silakkalaatikko

Punajuuri-silakkalaatikko

Uutta makua peruna-jauhelihavuokaan ja couscousiin!

Lisää jauheliha-perunavuokaan mangoa, manteleita ja lämmittäviä mausteita, niin luvassa on herkullinen makumatka Etelä-Afrikkaan. Couscous on sellaisenaan hyvä lisuke, mutta lisää siihen kaurapalaa, hedelmiä ja ihana kastike niin saat kokonaisen aterian.

Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka
Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka

Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka

Sitruksinen couscoussalaatti ja falafelit
Sitruksinen couscoussalaatti ja falafelit

Sitruksinen couscoussalaatti

Lihataituri testaa invääripossupihvejä japanilaisittain

Japanilaiset shogayaki-tyyliset possupihvit marinoidaan inkiväärillä ja riisiviinietikalla maustetulla soijakastikkeella. Keittobanaanista paistetaan makeansuolainen lisuke.

Japanilaiset inkivääripossupihvit ja paistetut keittobanaanit
Japanilaiset inkivääripossupihvit ja paistetut keittobanaanit

Japanilaiset inkivääripossupihvit ja paistetut keittobanaanit

Perjantaiherkkuna kasvisquesadillat uunissa

Herkuttele raikkailla kasviksilla ja maukkaalla nyhtökauralla täytetyillä quesadilloilla! Maukkaat kasvisquesadillat teet helposti uunissa.

Gluteenittomat runebergintortut

Runebergintortut onnistuvat mainiosti gluteenittomista piparkakuista ja kaurajauhoista. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele vadelmamarmeladilla ja tomusokerikuorrutteella.

Talvisen menun pääruokana maistuu herkullinen melanzane

Talvinen menu koostuu italialaisesta munakoisovuoasta, melanzane alla parmigianasta sekä sen kanssa nautittavasta sitrussalaatista ja rahkaleivästä. Surauta jälkiruoaksi jääkylmä mangolassi.

Melanzane
Melanzane

Melanzane

Talvinen sitrussalaatti
Talvinen sitrussalaatti

Talvinen sitrussalaatti

Rahkaleipä
Rahkaleipä

Rahkaleipä

Mangolassi
Mangolassi

Mangolassi

Köyhät ritarit laskiaisen tapaan

Kun paistat köyhät ritarit uunissa, kaikki pääsevät herkuttelemaan yhtä aikaa. Tarjoa rapeapintaiset ritarit mangon, kaakaolevitteen ja kermavaahdon kanssa.