Huuhtele munakoisot ja poista kannat. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperille pellille. Mausta suolalla ja anna seistä 15 minuuttia. Taputtele talouspaperilla, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja -pyree, etikka sekä pippuri. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 20 minuuttia.
Raasta parmesaani ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Irrota ja revi basilikan lehdet. Säästä muutama lehti koristeluun.
Levitä öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l) kerroksittain kastiketta, basilikaa, munakoisoa ja parmesaania. Jätä päällimmäiseksi kastike- ja mozzarellakerrokset.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja koristele basilikalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1592
380
24,3 g
10,0 g
19,0 g
17,8 g
9,3 g
15,8 g
2,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli