Melanzane
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Melanzane alla parmigiana on herkullinen italialainen kasvisuuniruoka. Munakoiso-tomaattivuoka saa ihanan yrttisen makunsa tuoreesta basilikasta ja täyteläisyyttä parmesaanista sekä mozzarellasta.
| 800 g | (2-3 kpl) munakoisoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 800 g | (2 prk) tomaattimurskaa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (½ pkt) parmesaanijuustoa |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 tl | oliiviöljyä |
- 1.
Huuhtele munakoisot ja poista kannat. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperille pellille. Mausta suolalla ja anna seistä 15 minuuttia. Taputtele talouspaperilla, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja -pyree, etikka sekä pippuri. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 20 minuuttia.
- 3.
Raasta parmesaani ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Irrota ja revi basilikan lehdet. Säästä muutama lehti koristeluun.
- 4.
Levitä öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l) kerroksittain kastiketta, basilikaa, munakoisoa ja parmesaania. Jätä päällimmäiseksi kastike- ja mozzarellakerrokset.
- 5.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja koristele basilikalla.
Melanzane alla parmigiana on herkullinen italialainen kasvisuuniruoka. Munakoiso-tomaattivuoka saa ihanan yrttisen makunsa tuoreesta basilikasta ja täyteläisyyttä parmesaanista sekä mozzarellasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (2-3 kpl) munakoisoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 800 g | (2 prk) tomaattimurskaa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (½ pkt) parmesaanijuustoa |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Lisäksi | |
| 2 tl | oliiviöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele munakoisot ja poista kannat. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperille pellille. Mausta suolalla ja anna seistä 15 minuuttia. Taputtele talouspaperilla, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen.
Määrä Ainesosa 800 g (2-3 kpl) munakoisoa 3/4 tl suolaa 1 rkl oliiviöljyä - 2
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja -pyree, etikka sekä pippuri. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 - 3 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä 800 g (2 prk) tomaattimurskaa 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Raasta parmesaani ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Irrota ja revi basilikan lehdet. Säästä muutama lehti koristeluun.
Määrä Ainesosa 100 g (½ pkt) parmesaanijuustoa 125 g (1 ps) mozzarellaa 1 kpl ruukku basilikaa - 4
Levitä öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l) kerroksittain kastiketta, basilikaa, munakoisoa ja parmesaania. Jätä päällimmäiseksi kastike- ja mozzarellakerrokset.
Määrä Ainesosa 2 tl oliiviöljyä - 5
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja koristele basilikalla.
Ravintosisältö
383
Energiaa kcal
1604
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
383
Energiaa kcal
1604
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























