Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Melanzane
Play

Melanzane

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Melanzane alla parmigiana on herkullinen italialainen kasvisuuniruoka. Munakoiso-tomaattivuoka saa ihanan yrttisen makunsa tuoreesta basilikasta ja täyteläisyyttä parmesaanista sekä mozzarellasta.

Ainekset

800 g
(2-3 kpl) munakoisoa
3/4 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
800 g
(2 prk) tomaattimurskaa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
100 g
(½ pkt) parmesaanijuustoa
125 g
(1 ps) mozzarellaa
1 kpl
ruukku basilikaa

lisäksi

2 tl
oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele munakoisot ja poista kannat. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperille pellille. Mausta suolalla ja anna seistä 15 minuuttia. Taputtele talouspaperilla, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen.

800 g
(2-3 kpl) munakoisoa
3/4 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja -pyree, etikka sekä pippuri. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 20 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
800 g
(2 prk) tomaattimurskaa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Raasta parmesaani ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Irrota ja revi basilikan lehdet. Säästä muutama lehti koristeluun.

100 g
(½ pkt) parmesaanijuustoa
125 g
(1 ps) mozzarellaa
1 kpl
ruukku basilikaa
4

Levitä öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l) kerroksittain kastiketta, basilikaa, munakoisoa ja parmesaania. Jätä päällimmäiseksi kastike- ja mozzarellakerrokset.

2 tl
oliiviöljyä
5

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja koristele basilikalla.

Miltä maistui?(11 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 8.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

380

1593

24,3 g

10,0 g

19,0 g

17,8 g

9,3 g

15,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli