Melanzane

arvosana4/5

(26)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Melanzane alla parmigiana on herkullinen italialainen kasvisuuniruoka. Munakoiso-tomaattivuoka saa ihanan yrttisen makunsa tuoreesta basilikasta ja täyteläisyyttä parmesaanista sekä mozzarellasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(2-3 kpl) munakoisoa
3/4 tlsuolaa
1 rkloliiviöljyä
1 kplsipuli
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
800 g(2 prk) tomaattimurskaa
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
100 g(½ pkt) parmesaanijuustoa
125 g(1 ps) mozzarellaa
1 kplruukku basilikaa

Lisäksi

2 tloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele munakoisot ja poista kannat. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperille pellille. Mausta suolalla ja anna seistä 15 minuuttia. Taputtele talouspaperilla, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen.

    MääräAinesosa
    800 g(2-3 kpl) munakoisoa
    3/4 tlsuolaa
    1 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja -pyree, etikka sekä pippuri. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
    1 rkloliiviöljyä
    800 g(2 prk) tomaattimurskaa
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Raasta parmesaani ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Irrota ja revi basilikan lehdet. Säästä muutama lehti koristeluun.

    MääräAinesosa
    100 g(½ pkt) parmesaanijuustoa
    125 g(1 ps) mozzarellaa
    1 kplruukku basilikaa
  4. 4

    Levitä öljyttyyn vuokaan (vetoisuus 3 l) kerroksittain kastiketta, basilikaa, munakoisoa ja parmesaania. Jätä päällimmäiseksi kastike- ja mozzarellakerrokset.

    MääräAinesosa
    2 tloliiviöljyä
  5. 5

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja koristele basilikalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä