Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tässä salaatissa yhdistyy kaksi klassikkoa: nizzansalaatin maut ja ruisjauhoissa kieritellyt, paistetut muikut. Ruokaisa salaatti maistuu täysjyväleivän kanssa.
| SALAATTI | |
|---|---|
| 500 g | (5−7 kpl) keitettyä perunaa |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 57 g | (1 prk) kapriksia |
| KASTIKE | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| MUIKUT | |
| 250 g | muikkuja |
| 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
- 1.
Kuori ja paloittele keitetyt, jäähtyneet perunat. Paista jäisiä papuja kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Keitä munat hieman pehmeiksi, noin 8 minuuttia.
- 2.
Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Huuhtele ja lohko tomaatit. Kuori ja puolita sipuli, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta kaprikset. Kuori ja lohko munat.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 4.
Kuivaa muikut tarvittaessa talouspaperilla. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kääntele muikut seoksessa. Kuumenna öljy ja voi laakealla pannulla. Kun voi on kullanruskeaa, laita muikut pannulle. Paista muikkuja 1−2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä.
- 5.
Sekoita kasvikset ja kastike tarjoiluvadilla. Asettele muikut ja munat salaatin pinnalle.
Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Tässä salaatissa yhdistyy kaksi klassikkoa: nizzansalaatin maut ja ruisjauhoissa kieritellyt, paistetut muikut. Ruokaisa salaatti maistuu täysjyväleivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
SALAATTI | |
| 500 g | (5−7 kpl) keitettyä perunaa |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 57 g | (1 prk) kapriksia |
KASTIKE | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
MUIKUT | |
| 250 g | muikkuja |
| 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele keitetyt, jäähtyneet perunat. Paista jäisiä papuja kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Keitä munat hieman pehmeiksi, noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (5−7 kpl) keitettyä perunaa 200 g (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) 2 tl rypsiöljyä 4 kpl kananmunaa - 2
Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Huuhtele ja lohko tomaatit. Kuori ja puolita sipuli, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta kaprikset. Kuori ja lohko munat.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) jääsalaattia 3 kpl tomaattia 1 kpl punasipuli (pieni) 57 g (1 prk) kapriksia 4 kpl kananmunaa - 3
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 dl sitruunanmehua 1 rkl sokeria 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 4
Kuivaa muikut tarvittaessa talouspaperilla. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kääntele muikut seoksessa. Kuumenna öljy ja voi laakealla pannulla. Kun voi on kullanruskeaa, laita muikut pannulle. Paista muikkuja 1−2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä.
Määrä Ainesosa 250 g muikkuja 1/2 dl ruisjauhoja 1/2 tl suolaa 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita - 5
Sekoita kasvikset ja kastike tarjoiluvadilla. Asettele muikut ja munat salaatin pinnalle.
Vinkki: Oikaise valmiiksi kypsennetyillä frittimuikuilla.
Ravintosisältö
490
Energiaa kcal
2051
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
490
Energiaa kcal
2051
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 57 g (1 prk) kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























