Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tässä salaatissa yhdistyy kaksi klassikkoa: nizzansalaatin maut ja ruisjauhoissa kieritellyt, paistetut muikut. Ruokaisa salaatti maistuu täysjyväleivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

SALAATTI

500 g(5−7 kpl) keitettyä perunaa
200 g(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
2 tlrypsiöljyä
4 kplkananmunaa
100 g(1 ps) jääsalaattia
3 kpltomaattia
1 kplpunasipuli (pieni)
57 g(1 prk) kapriksia

KASTIKE

1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 dlsitruunanmehua
1 rklsokeria
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

MUIKUT

250 gmuikkuja
1/2 dlruisjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 rklrypsiöljyä
1 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele keitetyt, jäähtyneet perunat. Paista jäisiä papuja kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Keitä munat hieman pehmeiksi, noin 8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(5−7 kpl) keitettyä perunaa
    200 g(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
    2 tlrypsiöljyä
    4 kplkananmunaa
  2. 2

    Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Huuhtele ja lohko tomaatit. Kuori ja puolita sipuli, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta kaprikset. Kuori ja lohko munat.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    3 kpltomaattia
    1 kplpunasipuli (pieni)
    57 g(1 prk) kapriksia
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/2 dlsitruunanmehua
    1 rklsokeria
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Kuivaa muikut tarvittaessa talouspaperilla. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kääntele muikut seoksessa. Kuumenna öljy ja voi laakealla pannulla. Kun voi on kullanruskeaa, laita muikut pannulle. Paista muikkuja 1−2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä.

    MääräAinesosa
    250 gmuikkuja
    1/2 dlruisjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklvoita
  5. 5

    Sekoita kasvikset ja kastike tarjoiluvadilla. Asettele muikut ja munat salaatin pinnalle.

Vinkki: Oikaise valmiiksi kypsennetyillä frittimuikuilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 57 g (1 prk) kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä