Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla

Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tässä salaatissa yhdistyy kaksi klassikkoa: nizzansalaatin maut ja ruisjauhoissa kieritellyt, paistetut muikut. Ruokaisa salaatti maistuu täysjyväleivän kanssa.

Ainekset

salaatti

500 g
(5−7 kpl) keitettyä perunaa
200 g
(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
2 tl
rypsiöljyä
4 kpl
kananmunaa
100 g
(1 ps) jääsalaattia
3 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli (pieni)
57 g
(1 prk) kapriksia

kastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
sitruunanmehua
1 rkl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

muikut

250 g
muikkuja
1/2 dl
ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele keitetyt, jäähtyneet perunat. Paista jäisiä papuja kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Keitä munat hieman pehmeiksi, noin 8 minuuttia.

500 g
(5−7 kpl) keitettyä perunaa
200 g
(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
2 tl
rypsiöljyä
4 kpl
kananmunaa
2

Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Huuhtele ja lohko tomaatit. Kuori ja puolita sipuli, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta kaprikset. Kuori ja lohko munat.

100 g
(1 ps) jääsalaattia
3 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli (pieni)
57 g
(1 prk) kapriksia
4 kpl
kananmunaa
3

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
sitruunanmehua
1 rkl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
4

Kuivaa muikut tarvittaessa talouspaperilla. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kääntele muikut seoksessa. Kuumenna öljy ja voi laakealla pannulla. Kun voi on kullanruskeaa, laita muikut pannulle. Paista muikkuja 1−2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä.

250 g
muikkuja
1/2 dl
ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
5

Sekoita kasvikset ja kastike tarjoiluvadilla. Asettele muikut ja munat salaatin pinnalle.

Vinkki: Oikaise valmiiksi kypsennetyillä frittimuikuilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 8.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

490

2051

28,3 g

4,8 g

32,8 g

8,8 g

4,8 g

23,5 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

57 g (1 prk) kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli