Kuori ja paloittele keitetyt, jäähtyneet perunat. Paista jäisiä papuja kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Keitä munat hieman pehmeiksi, noin 8 minuuttia.
Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Huuhtele ja lohko tomaatit. Kuori ja puolita sipuli, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta kaprikset. Kuori ja lohko munat.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kuivaa muikut tarvittaessa talouspaperilla. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kääntele muikut seoksessa. Kuumenna öljy ja voi laakealla pannulla. Kun voi on kullanruskeaa, laita muikut pannulle. Paista muikkuja 1−2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä.
Sekoita kasvikset ja kastike tarjoiluvadilla. Asettele muikut ja munat salaatin pinnalle.
Vinkki: Oikaise valmiiksi kypsennetyillä frittimuikuilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
490
2051
28,3 g
4,8 g
32,8 g
8,8 g
4,8 g
23,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
57 g (1 prk) kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli