Vegaaninen nuudelikeitto
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Höyryävä nuudelikeitto on täydellistä pakkaspäivän ruokaa! Vietnamilaisittain maustettu vegaaninen kasviskeitto valmistuu vartissa.
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 100 g | lehtikaalia |
| 1 - 2 cm | inkivääriä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 250 g | (1 pkt) hunajaisia kasvisuikaleita (pouttu muu) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 110 g | (2 ps) vihanneksen makuisia riisinuudeleita ja nuudelipussien mausteseokset |
| 1 kpl | lime |
- 1.
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.
- 2.
Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.
- 3.
Ruskista sillä aikaa hunajaiset kasvisuikaleet öljyssä pannulla.
- 4.
Lisää nuudelit, nuudelipussien mausteet ja kasvisuikaleet kattilaan. Anna keiton kiehahtaa ja nuudeleiden pehmentyä. Purista limen mehu keittoon ja sekoita.
Höyryävä nuudelikeitto on täydellistä pakkaspäivän ruokaa! Vietnamilaisittain maustettu vegaaninen kasviskeitto valmistuu vartissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 100 g | lehtikaalia |
| 1 - 2 cm | inkivääriä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 250 g | (1 pkt) hunajaisia kasvisuikaleita (pouttu muu) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 110 g | (2 ps) vihanneksen makuisia riisinuudeleita ja nuudelipussien mausteseokset |
| 1 kpl | lime |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili 100 g lehtikaalia 1 - 2 cm inkivääriä - 2
Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä - 3
Ruskista sillä aikaa hunajaiset kasvisuikaleet öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) hunajaisia kasvisuikaleita (pouttu muu) 1 rkl rypsiöljyä - 4
Lisää nuudelit, nuudelipussien mausteet ja kasvisuikaleet kattilaan. Anna keiton kiehahtaa ja nuudeleiden pehmentyä. Purista limen mehu keittoon ja sekoita.
Määrä Ainesosa 110 g (2 ps) vihanneksen makuisia riisinuudeleita ja nuudelipussien mausteseokset 1 kpl lime
Vinkki: Voit käyttää hunajaisten kasvisuikaleiden sijaan tofua, broilerisuikaleita tai katkarapuja. Lisää katkaravut jäisinä keittoon ja kuumenna kiehuvaksi.
Vinkki: Kata pöytään keittolusikan lisäksi syömäpuikot tai haarukka. Näin liukkaiden riisinuudeleiden syöminen on helpompaa.
Ravintosisältö
285
Energiaa kcal
1192
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
285
Energiaa kcal
1192
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 cm inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























