Sitruksinen couscoussalaatti

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min

Sitruksinen couscoussalaatti on täydellinen valinta lounasevääksi tai piknikille. Maku vain paranee, kun salaatti saa tekeytyä muutaman tunnin ajan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

2 dlvettä
1/4 tlsuolaa
2 dlcouscousta
100 gmanteleita
1 kplgreippi
1 kplappelsiini
350 g(1 kpl) kurkku
1 kplpunasipuli
1 kplruukku lehtipersiljaa
300 gfalafel-pyöryköitä

Kastike

1 kplsitruuna
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1 tlhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi ja suola, lisää couscous samalla sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä ja anna couscousin hautua kypsäksi kannen alla.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1/4 tlsuolaa
    2 dlcouscousta
  2. 2

    Paahda manteleihin hieman väriä kuumalla kuivalla pannulla.

    MääräAinesosa
    100 gmanteleita
  3. 3

    Leikkaa greippi ja appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa lohkot puolikkaiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplgreippi
    1 kplappelsiini
  4. 4

    Huuhtele kurkku ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna lehtipersilja. Rouhi mantelit.

    MääräAinesosa
    350 g(1 kpl) kurkku
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku lehtipersiljaa
  5. 5

    Sekoita kulhossa kypsä couscous, sitrukset, kurkku, sipuli, persilja ja mantelit.

  6. 6

    Tee kastike. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja sekoita kuoriraasteen, öljyn, suolan ja hunajan kanssa. Kääntele kastike salaatin joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1 tlhunajaa
  7. 7

    Paista falafelit pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa salaatin päällä.

    MääräAinesosa
    300 gfalafel-pyöryköitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
21.1.2021
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä