Sitruksinen couscoussalaatti
45 min

Nappaa talteen!
Sitruksinen couscoussalaatti on täydellinen valinta lounasevääksi tai piknikille. Maku vain paranee, kun salaatti saa tekeytyä muutaman tunnin ajan.
| Ainekset | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 dl | couscousta |
| 100 g | manteleita |
| 1 kpl | greippi |
| 1 kpl | appelsiini |
| 350 g | (1 kpl) kurkku |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 300 g | falafel-pyöryköitä |
| Kastike | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | hunajaa |
- 1.
Kiehauta vesi ja suola, lisää couscous samalla sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä ja anna couscousin hautua kypsäksi kannen alla.
- 2.
Paahda manteleihin hieman väriä kuumalla kuivalla pannulla.
- 3.
Leikkaa greippi ja appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa lohkot puolikkaiksi.
- 4.
Huuhtele kurkku ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna lehtipersilja. Rouhi mantelit.
- 5.
Sekoita kulhossa kypsä couscous, sitrukset, kurkku, sipuli, persilja ja mantelit.
- 6.
Tee kastike. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja sekoita kuoriraasteen, öljyn, suolan ja hunajan kanssa. Kääntele kastike salaatin joukkoon.
- 7.
Paista falafelit pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa salaatin päällä.
Sitruksinen couscoussalaatti on täydellinen valinta lounasevääksi tai piknikille. Maku vain paranee, kun salaatti saa tekeytyä muutaman tunnin ajan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 2 dl | vettä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 dl | couscousta |
| 100 g | manteleita |
| 1 kpl | greippi |
| 1 kpl | appelsiini |
| 350 g | (1 kpl) kurkku |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 300 g | falafel-pyöryköitä |
Kastike | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | hunajaa |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi ja suola, lisää couscous samalla sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä ja anna couscousin hautua kypsäksi kannen alla.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1/4 tl suolaa 2 dl couscousta - 2
Paahda manteleihin hieman väriä kuumalla kuivalla pannulla.
Määrä Ainesosa 100 g manteleita - 3
Leikkaa greippi ja appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa lohkot puolikkaiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl greippi 1 kpl appelsiini - 4
Huuhtele kurkku ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna lehtipersilja. Rouhi mantelit.
Määrä Ainesosa 350 g (1 kpl) kurkku 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku lehtipersiljaa - 5
Sekoita kulhossa kypsä couscous, sitrukset, kurkku, sipuli, persilja ja mantelit.
- 6
Tee kastike. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja sekoita kuoriraasteen, öljyn, suolan ja hunajan kanssa. Kääntele kastike salaatin joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1 tl hunajaa - 7
Paista falafelit pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa salaatin päällä.
Määrä Ainesosa 300 g falafel-pyöryköitä
Ravintosisältö
522
Energiaa kcal
2187
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,8 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
522
Energiaa kcal
2187
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,8 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























