Sitruksinen couscoussalaatti
Ainekset
Valmistus
Kiehauta vesi ja suola, lisää couscous samalla sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä ja anna couscousin hautua kypsäksi kannen alla.
Paahda manteleihin hieman väriä kuumalla kuivalla pannulla.
Leikkaa greippi ja appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa lohkot puolikkaiksi.
Huuhtele kurkku ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna lehtipersilja. Rouhi mantelit.
Sekoita kulhossa kypsä couscous, sitrukset, kurkku, sipuli, persilja ja mantelit.
Tee kastike. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja sekoita kuoriraasteen, öljyn, suolan ja hunajan kanssa. Kääntele kastike salaatin joukkoon.
Paista falafelit pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa salaatin päällä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
522
2187
26,5 g
5,0 g
47,8 g
14,5 g
9,3 g
17,3 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli