Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sesonki 5/2021 -lehden reseptit – uudet ruokaideat arkeen ja juhlaan

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2021
|
Muokattu: 28.1.2022
Lokakuussa kokataan herkullista ja hyvää muun muassa kurpitsoista, perunasta, ruusukaalista, hauesta ja kuhasta. Tästä artikkelista löydät kaikki lokakuun Yhteishyvä-lehden välissä ilmestyvän Sesonki-ruokalehden reseptit. Mukana myös uudet ruokaideat pyhäinpäivään ja Halloweeniin.

Syyssesongin herkullisin ateria: kanapullat, gnocchit ja lehtikaalipesto

Valmista parmesaanilla maustettuja kanapullia ja lehtikaalista soseutettavaa pestoa. Tarjoa perunagnocchien kanssa.

Arjen helpot keitot uusin ideoin – puolessa tunnissa lautaselle

Kiireisen päivän pelastaa nopea makkarasoppa vegaanisista kasvimakkaroista. Perunoista keitettävä, yksinkertainen velli täydentyy ruis-, kaura- ja sipuliripotteilla kerrassaan herkulliseksi ruoaksi.

Kauden kalaa kokkailemaan: haukipelti ja täytetyt kuharullat

Kalan kokkaajalle on taas tarjolla uusia ideoita: haukea pinaatti-kasvispedillä ja yrttijuustolla täytettyjä kuharullia.

Laita lempiruoat uusiksi: stroganoff saa uutta makua kurpitsasta ja kiusaus kinkun sijaan tofusta

Satokauden kurpitsat kannattaa hyödyntää vegaaniseen stroganoffiin. Kinkkukiusaus uusitaan savutofulla.

Perjantaiherkkuna pizzapatongit

Korvaa pizzapohjat kaupan esipaistetuilla patongeilla. Tässä pari täytevaihtoehtoa näille hauskoille patonkipizzoille.

Korvapuustin uusi muoto on solmu

Nämä korvapuustit näyttävät hauskoilta solmupalloilta. Tämä resepti kannattaa kaikkien jauhopeukaloiden testata!

Halloweenina hassutellaan hämähäkkidonitseilla

Helppojen donitsien taikinaan tulee yllättävää ainesta – porkkanaraastetta. Koristele leivonnaiset halutessasi Halloween-hämähäkeiksi. Lisää hieman hullunkurisiakin herkkuja löydät Halloween-sivultamme.

Pyhäinpäivän menu

Pyhäinpäiväksi tai viikonlopuksi pistetään parempaa pöytään: punaviinietikasta makua saavaa Lyonin kanaa muusin kera, ruusukaalisalaattia sekä karamellisoituja päärynöitä. Lisää juhlavia ruokia ja pyhäinpäivän menuehdotuksia löytyy täältä.

Katso aikaisempien Sesonki-lehtien reseptit täältä