Aloita kasviksista. Pese juurekset. Viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit.
Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja suola. Kuori ja purista valkosipuli joukkoon. Kääntele sekaisin. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Leikkaa haukifileet 4–6 palaksi ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kääntele öljy pinaattiin.
Ota pelti pois uunista. Asettele pinaatit ja kalat kasvisten päälle. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kala kypsää.
Valmista salsa rustica. Hienonna persilja. Valuta ja hienonna kaprikset. Sekoita salsan ainekset kulhossa. Lusikoi salsaa kypsän kalan päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
294
1231
12,8 g
1,0 g
15,5 g
5,5 g
4,3 g
26,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl lehtipersiljan lehtiä,
20 g (2 rkl) kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli