Hauki-kasvispelti ja salsa rustica
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ruodottomista haukifileistä on helppo tehdä ruokaa. Paista kala pinaatti-kasvispedillä ja tee kaveriksi salsa rustica, yksinkertainen italialainen kapris-yrttikastike.
| 500 g | (2 pkt) haukifileetä (ruodotonta) |
| 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| Uunikasvikset | |
|---|---|
| 300 g | (3–4) keittoperunaa |
| 200 g | (2–3) porkkanaa |
| 300 g | (1 pkt) ruusukaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| Salsa rustica | |
| 1 dl | lehtipersiljan lehtiä |
| 20 g | (2 rkl) kapriksia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 tl | hunajaa |
- 1.
Aloita kasviksista. Pese juurekset. Viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit.
- 2.
Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja suola. Kuori ja purista valkosipuli joukkoon. Kääntele sekaisin. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 3.
Leikkaa haukifileet 4–6 palaksi ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kääntele öljy pinaattiin.
- 4.
Ota pelti pois uunista. Asettele pinaatit ja kalat kasvisten päälle. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kala kypsää.
- 5.
Valmista salsa rustica. Hienonna persilja. Valuta ja hienonna kaprikset. Sekoita salsan ainekset kulhossa. Lusikoi salsaa kypsän kalan päälle.
Hauki-kasvispelti ja salsa rustica
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Ruodottomista haukifileistä on helppo tehdä ruokaa. Paista kala pinaatti-kasvispedillä ja tee kaveriksi salsa rustica, yksinkertainen italialainen kapris-yrttikastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 pkt) haukifileetä (ruodotonta) |
| 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1 tl | rypsiöljyä |
Uunikasvikset | |
| 300 g | (3–4) keittoperunaa |
| 200 g | (2–3) porkkanaa |
| 300 g | (1 pkt) ruusukaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
Salsa rustica | |
| 1 dl | lehtipersiljan lehtiä |
| 20 g | (2 rkl) kapriksia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 tl | hunajaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Aloita kasviksista. Pese juurekset. Viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit.
Määrä Ainesosa 300 g (3–4) keittoperunaa 200 g (2–3) porkkanaa 300 g (1 pkt) ruusukaalia - 2
Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja suola. Kuori ja purista valkosipuli joukkoon. Kääntele sekaisin. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 2 - 3 kpl valkosipulinkynttä - 3
Leikkaa haukifileet 4–6 palaksi ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kääntele öljy pinaattiin.
Määrä Ainesosa 500 g (2 pkt) haukifileetä (ruodotonta) 1/2 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 70 g (1 ps) babypinaattia 1 tl rypsiöljyä - 4
Ota pelti pois uunista. Asettele pinaatit ja kalat kasvisten päälle. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kala kypsää.
- 5
Valmista salsa rustica. Hienonna persilja. Valuta ja hienonna kaprikset. Sekoita salsan ainekset kulhossa. Lusikoi salsaa kypsän kalan päälle.
Määrä Ainesosa 1 dl lehtipersiljan lehtiä 1 rkl rypsiöljyä 1/2 rkl valkoviinietikkaa 1/2 tl hunajaa 20 g (2 rkl) kapriksia
Ravintosisältö
294
Energiaa kcal
1231
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
26,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
294
Energiaa kcal
1231
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
26,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl lehtipersiljan lehtiä, 20 g (2 rkl) kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























