Hauki-kasvispelti ja salsa rustica

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Ruodottomista haukifileistä on helppo tehdä ruokaa. Paista kala pinaatti-kasvispedillä ja tee kaveriksi salsa rustica, yksinkertainen italialainen kapris-yrttikastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 pkt) haukifileetä (ruodotonta)
1/2 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
70 g(1 ps) babypinaattia
1 tlrypsiöljyä

Uunikasvikset

300 g(3–4) keittoperunaa
200 g(2–3) porkkanaa
300 g(1 pkt) ruusukaalia
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä

Salsa rustica

1 dllehtipersiljan lehtiä
20 g(2 rkl) kapriksia
1 rklrypsiöljyä
1/2 rklvalkoviinietikkaa
1/2 tlhunajaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Aloita kasviksista. Pese juurekset. Viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit.

    MääräAinesosa
    300 g(3–4) keittoperunaa
    200 g(2–3) porkkanaa
    300 g(1 pkt) ruusukaalia
  2. 2

    Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja suola. Kuori ja purista valkosipuli joukkoon. Kääntele sekaisin. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Leikkaa haukifileet 4–6 palaksi ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kääntele öljy pinaattiin.

    MääräAinesosa
    500 g(2 pkt) haukifileetä (ruodotonta)
    1/2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    70 g(1 ps) babypinaattia
    1 tlrypsiöljyä
  4. 4

    Ota pelti pois uunista. Asettele pinaatit ja kalat kasvisten päälle. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kala kypsää.

  5. 5

    Valmista salsa rustica. Hienonna persilja. Valuta ja hienonna kaprikset. Sekoita salsan ainekset kulhossa. Lusikoi salsaa kypsän kalan päälle.

    MääräAinesosa
    1 dllehtipersiljan lehtiä
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 rklvalkoviinietikkaa
    1/2 tlhunajaa
    20 g(2 rkl) kapriksia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl lehtipersiljan lehtiä, 20 g (2 rkl) kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.9.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä