Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hauki-kasvispelti ja salsa rustica

Hauki-kasvispelti ja salsa rustica

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Ruodottomista haukifileistä on helppo tehdä ruokaa! Paista kala pinaatti-kasvispedillä ja tee kaveriksi salsa rustica, yksinkertainen italialainen kapris-yrttikastike.

Ainekset

500 g
(2 pkt) haukifileetä (ruodotonta)
1/2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
70 g
(1 ps) babypinaattia
1 tl
rypsiöljyä

uunikasvikset

300 g
(3–4) keittoperunaa
200 g
(2–3) porkkanaa
300 g
(1 pkt) ruusukaalia
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä

salsa rustica

1 dl
lehtipersiljan lehtiä
20 g
(2 rkl) kapriksia
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 rkl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Aloita kasviksista. Pese juurekset. Viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit.

300 g
(3–4) keittoperunaa
200 g
(2–3) porkkanaa
300 g
(1 pkt) ruusukaalia
2

Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja suola. Kuori ja purista valkosipuli joukkoon. Kääntele sekaisin. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
3

Leikkaa haukifileet 4–6 palaksi ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kääntele öljy pinaattiin.

500 g
(2 pkt) haukifileetä (ruodotonta)
1/2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
70 g
(1 ps) babypinaattia
1 tl
rypsiöljyä
4

Ota pelti pois uunista. Asettele pinaatit ja kalat kasvisten päälle. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kala kypsää.

5

Valmista salsa rustica. Hienonna persilja. Valuta ja hienonna kaprikset. Sekoita salsan ainekset kulhossa. Lusikoi salsaa kypsän kalan päälle.

1 dl
lehtipersiljan lehtiä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 rkl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
hunajaa
20 g
(2 rkl) kapriksia
Miltä maistui?
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2021
Muokattu: 24.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

294

1231

12,8 g

1,0 g

15,5 g

5,5 g

4,3 g

26,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl lehtipersiljan lehtiä,

20 g (2 rkl) kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli