Vegaaninen makkarakeitto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nopeasti valmistuva vegaaninen makkarakeitto pelastaa kiireisen arjen keskellä ja maistuu koko perheelle.
| 500 g | keittoperunoita |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 300 g | (1 pkt) juureskuutioita (tuore) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | vettä |
| 70 g | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 300 g | (1 pkt) kasvimakkaraa (vegaanista) |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| Koristeluun | |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa hienonnettuna |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele perunat. Huuhtele lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi.
- 2.
Kuullota juurekset öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan perunat, lehtikaali, vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- 3.
Kasvisten keittyessä leikkaa kasvimakkarat pituussuunnassa kahtia ja paloittele. Ruskista kasvimakkarat öljyssä pannulla.
- 4.
Lisää kasvimakkarat valmiiseen keittoon. Koristele basilikalla.
Nopeasti valmistuva vegaaninen makkarakeitto pelastaa kiireisen arjen keskellä ja maistuu koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | keittoperunoita |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 300 g | (1 pkt) juureskuutioita (tuore) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | vettä |
| 70 g | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 300 g | (1 pkt) kasvimakkaraa (vegaanista) |
Paistamiseen | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Koristeluun | |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja paloittele perunat. Huuhtele lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 500 g keittoperunoita 100 g (1 ps) lehtikaalia - 2
Kuullota juurekset öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan perunat, lehtikaali, vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) juureskuutioita (tuore) 1 rkl rypsiöljyä 8 dl vettä 70 g (1 prk) tomaattipyreetä 1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen) 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kasvisten keittyessä leikkaa kasvimakkarat pituussuunnassa kahtia ja paloittele. Ruskista kasvimakkarat öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kasvimakkaraa (vegaanista) 1/2 rkl rypsiöljyä - 4
Lisää kasvimakkarat valmiiseen keittoon. Koristele basilikalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa hienonnettuna
Ravintosisältö
383
Energiaa kcal
1604
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,0 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
383
Energiaa kcal
1604
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,0 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























