Vegaaninen makkarakeitto

arvosana4/5

(11)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Nopeasti valmistuva vegaaninen makkarakeitto pelastaa kiireisen arjen keskellä ja maistuu koko perheelle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeittoperunoita
100 g(1 ps) lehtikaalia
300 g(1 pkt) juureskuutioita (tuore)
1 rklrypsiöljyä
8 dlvettä
70 g(1 prk) tomaattipyreetä
1 kplkasvisannosfondi (vegaaninen)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
300 g(1 pkt) kasvimakkaraa (vegaanista)

Paistamiseen

1/2 rkl rypsiöljyä

Koristeluun

1/2 kplruukkua basilikaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele perunat. Huuhtele lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    500 gkeittoperunoita
    100 g(1 ps) lehtikaalia
  2. 2

    Kuullota juurekset öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan perunat, lehtikaali, vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) juureskuutioita (tuore)
    1 rklrypsiöljyä
    8 dlvettä
    70 g(1 prk) tomaattipyreetä
    1 kplkasvisannosfondi (vegaaninen)
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kasvisten keittyessä leikkaa kasvimakkarat pituussuunnassa kahtia ja paloittele. Ruskista kasvimakkarat öljyssä pannulla.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kasvimakkaraa (vegaanista)
    1/2 rkl rypsiöljyä
  4. 4

    Lisää kasvimakkarat valmiiseen keittoon. Koristele basilikalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.9.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä