
Bebepiirakka
Ainekset
Pohja
Kreemitäyte
Kuorrute
Vuoan voiteluun
Lisäksi
Valmistus
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Lisää jauhot parissa erässä sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pohja jää väriltään vaaleaksi. Jäähdytä pohja.
Valmista täyte. Sekoita kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva. Vatkaa kylmä kiisseli ja vaniljasokeri joukkoon.
Levitä hillo piirakkapohjalle. Levitä kreemi hillon päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.
Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää elintarvikevärillä. Levitä kuorrute piirakan pinnalle ja koristele nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
Vinkki: Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti, kun piirakan päälle asettaa paiston ajaksi leivinpaperipalan ja painoksi kypsentämätöntä riisiä tai kuivattuja herneitä.
Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista pakastemurotaikinaa. Vadelmahillon sijaan sopii myös kirsikkahillo.
Hyvästi hävikki: Käytä ylijäävät valkuaiset esimerkiksi marenkiin tai munakkaaseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
440
1842
24,6 g
14,9 g
49,4 g
36,8 g
0,7 g
4,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
muutama tippa punaista elintarvikeväriä,
nonparelleja tai koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli