Irrota jäiset mutakakut vuoistaan. Laita toinen sulamaan tarjoiluastialle ja toinen tomusokeroidulle leivinpaperille. Anna sulaa noin tunti.
Sekoita tuorejuusto ja kinuskikastike keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri ja vatkaa kermavaahto napakaksi. Nostele kermavaahto kinuskituorejuuston joukkoon.
Levitä puolet täytteestä tarjoiluastiassa olevalle mutakakulle. Nosta toinen mutakakku päälle. Käytä tarvittaessa apuna leveitä lastoja. Levitä loppu täyte kakun päälle. Koristele vadelmilla ja tomusokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
123
516
10,8 g
5,9 g
3,9 g
3,9 g
0,4 g
2,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl (à 400 g) mutakakkuja (Kotimaista, pakaste),
1 dl kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli