Värikäs edamamesalaatti
Ainekset
Kastike
Paistamiseen
Valmistus
Sulata edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta 5–10 minuutiksi. Kuutioi tofu. Ruskista tofu öljyssä pannulla.
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhtele kaali ja paprika. Pese porkkana. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkana. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna korianteri.
Valmista kastike. Kuori ja raasta valkosipuli. Purista limen mehua (3 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita salaatin ainekset isossa kulhossa ja kääntele kastike salaattiin.
Vinkki: Voit hyödyntää valmiiksi suikaloitua punakaalia tai korvata punakaalin valkokaalilla.
Vinkki: Kvinoan voit korvata bulgurilla, täysjyväriisillä, ohrasuurimoilla tai ruokakauralla.
Vinkki: Paista kuutioitu tofu halutessasi airfryerissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
300
1257
14,2 g
1,8 g
22,5 g
10,2 g
6,7 g
16,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli