Värikäs edamamesalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ruokaisa ja reilusti värikkäitä kasviksia sisältävä edamamepapusalaatti saa täyteläistä makua maapähkinävoikastikkeesta. Kasvikset säilyvät rapeina pari päivää.
| 300 g | (1 ps) edamamepapuja (pakaste) |
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 1 dl | kvinoaa |
| 200 g | punakaalia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 - 2 kpl | limeä |
| 1 dl | maapähkinävoita |
| 1 dl | kiehuvaa vettä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| Paistamiseen | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
- 1.
Sulata edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta 5–10 minuutiksi. Kuutioi tofu. Ruskista tofu öljyssä pannulla.
- 3.
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- 4.
Huuhtele kaali ja paprika. Pese porkkana. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkana. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna korianteri.
- 5.
Valmista kastike. Kuori ja raasta valkosipuli. Purista limen mehua (3 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita salaatin ainekset isossa kulhossa ja kääntele kastike salaattiin.
Ruokaisa ja reilusti värikkäitä kasviksia sisältävä edamamepapusalaatti saa täyteläistä makua maapähkinävoikastikkeesta. Kasvikset säilyvät rapeina pari päivää.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 ps) edamamepapuja (pakaste) |
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 1 dl | kvinoaa |
| 200 g | punakaalia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
Kastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 - 2 kpl | limeä |
| 1 dl | maapähkinävoita |
| 1 dl | kiehuvaa vettä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
Paistamiseen | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Sulata edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g (1 ps) edamamepapuja (pakaste) - 2
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta 5–10 minuutiksi. Kuutioi tofu. Ruskista tofu öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) marinoitua tofua 1 tl rypsiöljyä - 3
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 1 dl kvinoaa - 4
Huuhtele kaali ja paprika. Pese porkkana. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkana. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna korianteri.
Määrä Ainesosa 200 g punakaalia 1 kpl paprika 1 kpl porkkana 1 kpl pieni punasipuli 1 kpl ruukku korianteria - 5
Valmista kastike. Kuori ja raasta valkosipuli. Purista limen mehua (3 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita salaatin ainekset isossa kulhossa ja kääntele kastike salaattiin.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 - 2 kpl limeä 1 dl maapähkinävoita 1 dl kiehuvaa vettä 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 2 tl vaahterasiirappia 1/2 tl chilihiutaleita
Vinkki: Voit hyödyntää valmiiksi suikaloitua punakaalia tai korvata punakaalin valkokaalilla.
Vinkki: Kvinoan voit korvata bulgurilla, täysjyväriisillä, ohrasuurimoilla tai ruokakauralla.
Vinkki: Paista kuutioitu tofu halutessasi airfryerissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ravintosisältö
300
Energiaa kcal
1257
Energiaa kj
14,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
10,2 g
Sokereita
6,7 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
300
Energiaa kcal
1257
Energiaa kj
14,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
10,2 g
Sokereita
6,7 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























