Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa ja siirrä pois levyltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt suklaaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valmista juustokakkuvaahto. Vatkaa tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja sitruunanmehulla. Rouhi suklaa ja sekoita vaahtoon.
Levitä tuorejuustovaahto mutakakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla, marjoilla ja kukilla.
Vinkki: Oikaise valmiilla mutakakulla. Appelsiinilla tai mintulla maustettu mutakakku (Kotimaista) sopii täydellisesti, kun koristelet samanmakuisella suklaalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
543
2272
33,8 g
18,9 g
47,5 g
37,0 g
2,6 g
11,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
syötäviä kukkia (esim, tummia orvokkeja),
voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli