Arkiruoka
Lohen ja perunan liitto hipoo täydellisyyttä – 5 herkullista reseptiä
Lohi ja peruna ovat toimiva makupari monessa eri muodossa. Piirakoihin sopii erityisesti kylmäsavulohi, ja muusin tai uuniperunan seuraksi kypsä kala.


Trendikkäät pikkupiirakat
Uskoisitko, että peruna sopii sellaisenaan myös suolaisen piirakan pohjaksi? Viime vuosina keitettyjä perunoita on alettu litistää ja lytätä. Sen jälkeen ne paistetaan uunissa rouskuvan rapeiksi. Nyt tämä herkullinen tekniikka yhdistetään maukkaaseen täytteeseen ja lopputuloksena valmistuu pieniä lohipiirakoita. Pienet lyttyperunapiirakat onnistuvat parhaiten pinnoitetussa teräsmuffinivuoassa.
Kotimaisten makujen kombo
Tämä lohipiirakka on vuodesta toiseen Yhteishyvän tykätyimpiä piirakkaohjeita. Eikä ihme, sillä ruis, peruna ja lohi muodostavat takuuhyvän kombon, joka kelpaa niin juhliin kuin iltapalapöytäänkin. Itse tehty rukiinen pohja kannattaa esipaistaa ennen täytteiden lisäämistä. Viipaloidut keitetyt perunat tekevät piirakasta täyttävän, ja kylmäsavulohesta tulee siihen paljon makua.
Uutuustuote perunasta
Perunasta tehty valmistaikina paistuu ihanan rapeaksi vohveliraudalla tai paistinpannulla. Lopputulos muistuttaa perunaröstejä. Täytteeksi rapsakalle vohvelille kannattaa laittaa suussa sulavaa kylmäsavulohta ja tillijogurttia.
Klassikko vuodesta toiseen
Uuniperuna on rakastettu ruoka, ja lohi varmasti yksi sen suosituimmista täytevaihtoehdoista. Kuuma peruna maistuu raikkaan piparjuurella maustetun lohitäytteen kanssa.
Vaihtelua tuttuun ja turvalliseen
Aina ei tarvitse mennä perinteisten makujen mukaan. Kokeile vaihtelun vuoksi perunamuusia ja lohta aasialaisittain. Rapeaksi leivitetty ja paistettu lohi on makeansuolainen, ja se tarjoillaan wasabilla maustetun perunamuusin kanssa. Kuulostaa ehkä erikoiselta, mutta maistuu todella hyvältä!
Lue lisää
Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.