Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaisa Somerpalo etsii tahinismoothielleen oikeaa koostumusta.

Paineet kasvavat Menestysresepti-kisassa – ”Joitakin raaka-aineita ei ole saatavilla” | JAKSO 5

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Mediawan
Julkaistu: 23.12.2022
|
Muokattu: 15.1.2024
Sarjan viidennessä jaksossa keskitytään tuotteiden makuun.

(MAINOS) ”Rakkauskeittoja” kokkaileva Nanne on varma, ettei tule muistamaan lapsensa ensimmäisestä vauvavuodesta mitään, sillä niin kovaa on ollut pyöritys Menestysresepti-kisassa.

Suomalainen menestysresepti 2023 -sarjan viidennessä jaksossa Nanne kilpakumppaneineen ryhtyy kehittämään tuotteestaan uusia makuvariantteja, jotka on tarjoiltava tuomaristolle mahdollisimman näyttävästi.

Soppakattiloiden ääressä sattuu ja tapahtuu. Sushike-Mimi riemuitsee, kun sushikone alkaa suoltaa kauniita nigiripalloja, mutta pettymys on karvas, kun kone ei suostu tottelemaan uutta reseptiä, vaan menee jumiin.

Tahinismoothie-Kaisa taas tuskailee toisenlaisten ongelmien kanssa.

”Joitakin raaka-aineita on jouduttu hylkäämään, kun niitä ei ole saatavilla. Mausta en ole valmis joustamaan”, hän linjaa.

Tero keksii asiantuntijoiden kanssa loistavat raaka-aineet Smokehouse-kasvisversioon, mutta sytyttääkö se sittenkään tuomaristoa? Paine on kova varsinkin juuri Terolla, joka on jäänyt pistetilaston hännille.

”Pelkään että olen taas viimeinen. Se menee itsetuntoon, vaikken olekaan sama kuin savustettu porkkana", hän tuumaa.

Finalistikuusikko kokoontuu työpajaan maistelemaan ja arvioimaan muiden kisaajien tuotteita. Hyviä vinkkejä ja kannustusta satelee niin kilpasiskoilta ja -veljiltä kuin asiantuntijoiltakin.

Tuomariston eteen kannetaankin lopuksi toinen toistaan upeampia, pirskahtelevia annoksia. Raati on ällikällä lyöty.

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailua voit seurata televisiosta MTV-kanavalta tiistaisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan. Voittaja on selvillä tiistaina 23.1.2024.

Tänä vuonna voit seurata kuuden finalistin matkaa myös Yhteishyvän Menestysresepti Backstage -jaksoista, jotka julkaistaan yksi kerrallaan osoitteessa www.yhteishyva.fi/menestysresepti heti tv-ohjelman jälkeen.

Lue finalistien haastattelut: