Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jälkiruoat

Syyslomalla nautiskellaan suklaalla! Katso helpot reseptit brownieista tryffeleihin

Makeat suklaaleivonnaiset ilahduttavat syyslomalaista. Leivo keksejä tai brownieita tai kokeile tehdä juustokakku lasiin.

Blurred placeholder Suklaahippublodiepaloja ja vadelmia leivinpaperin päällä.Suklaahippublodiepaloja ja vadelmia leivinpaperin päällä.
Blurred placeholder Suklaahippublodiepaloja ja vadelmia leivinpaperin päällä.Suklaahippublodiepaloja ja vadelmia leivinpaperin päällä.
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
9.10.2024 | Päivitetty 9.10.2024

Syyslomalla on aikaa istua vilttiin kääriytyneenä hyvän kirjan tai sarjan parissa ja herkutella samalla itse tehdyillä leipomuksilla. Maistuisiko helppo juustokakku, browniet keksitaikinalla tai neljän aineksen suklaakakku?

Juustokakku ilman odottelua

Helppo ja nopea juustokakku valmistuu näppärästi lasiin kerrostettuna. Kindersuklaa on lasten suosikki ja antaa maun mascarpone-kermatäytteelle. Lusikoi täyte kaakaolla maustetun keksipohjan päälle. Koristele suklaamurujen lisäksi tuoreilla vadelmilla, niin saat jälkkäriin ripauksen raikkautta.

Perinteiset browniet

Takuuvarma herkku on tuttu jenkkisarjoista ja -leffoista. Hieman lämmin pala täyteläisen suklaista brownieta on täydellistä kylminä syyspäivinä. Rouhitut saksanpähkinät tuovat mukaan sopivasti rapeutta.

Blondie, ei brownie

Pidätkö enemmän valkosuklaasta tai kaipaatko vaihtelua tuttuihin brownieihin? Nämä valkosuklaata ja keksitaikinaa yhdistelevät palat hurmaavat jokaisen makean ystävän. Tätä herkkua ei kannata paistaa varmuuden vuoksi liian pitkään, sillä palat ovat parhaimmillaan mehevän pehmeitä.

Supermakeat leivospalat

Näitä tehdäkseen ei tarvitse olla miljonääri: makeat palat valmistuvat vain neljästä aineksesta. Miljonäärin leivokset ovat maistuva yhdistelmä rapeaa murotaikinaa, kinuskia ja suklaata. Suklaan päälle ripoteltavat koristeet voi päättää oman maun mukaan.

Neljän aineksen kakku

Muutaman aineksen resepti tämäkin! Suussasulava ja hämäävän kevyeltä tuntuva suklaakakku on täyttä tavaraa. Siinä ei ole lainkaan jauhoja, vaan kakkutaikina tehdään suklaasta, voista, kananmunista ja sokerista. Uunissa kakun reuna paistuu ihanan sitkeäksi ja keskeltä kakku jää silkkisen sileäksi.

Vaivattomat suklaakeksit

Kuka voisi vastustaa rapeita suklaakeksejä ja lasillista lämmintä kaakaota? Cookiet maistuvat parhaalta, kun rouhit suklaan isoiksi paloiksi. Niin saat keksehin herkullisia sattumia. Tässä ohjeessa ei tarvitse kuin sulattaa rasva ja osa suklaasta. Sen jälkeen ainekset sekoitetaan keskenään ja pellille nostellaan isoja taikinanokareita. Ne paistuvat rapeiksi kekseiksi 10 minuutissa.

Suussasulavat tryffelit

Valkosuklaan ystävät ihastuvat tähän reseptiin takuulla. Makeus ei ole liian hallitseva, sillä appelsiini antaa tryffeleille ihanasti pientä kirpeyttä ja raikkautta. Tarjoa tryffelit aina huoneenlämpöisinä, eli ota ne noin varttia ennen tarjoilua pois jääkaapista.

Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!

Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.