Syyslomalla on aikaa istua vilttiin kääriytyneenä hyvän kirjan tai sarjan parissa ja herkutella samalla itse tehdyillä leipomuksilla. Maistuisiko helppo juustokakku, browniet keksitaikinalla tai neljän aineksen suklaakakku?
Helppo ja nopea juustokakku valmistuu näppärästi lasiin kerrostettuna. Kindersuklaa on lasten suosikki ja antaa maun mascarpone-kermatäytteelle. Lusikoi täyte kaakaolla maustetun keksipohjan päälle. Koristele suklaamurujen lisäksi tuoreilla vadelmilla, niin saat jälkkäriin ripauksen raikkautta.
Takuuvarma herkku on tuttu jenkkisarjoista ja -leffoista. Hieman lämmin pala täyteläisen suklaista brownieta on täydellistä kylminä syyspäivinä. Rouhitut saksanpähkinät tuovat mukaan sopivasti rapeutta.
Pidätkö enemmän valkosuklaasta tai kaipaatko vaihtelua tuttuihin brownieihin? Nämä valkosuklaata ja keksitaikinaa yhdistelevät palat hurmaavat jokaisen makean ystävän. Tätä herkkua ei kannata paistaa varmuuden vuoksi liian pitkään, sillä palat ovat parhaimmillaan mehevän pehmeitä.
Näitä tehdäkseen ei tarvitse olla miljonääri: makeat palat valmistuvat vain neljästä aineksesta. Miljonäärin leivokset ovat maistuva yhdistelmä rapeaa murotaikinaa, kinuskia ja suklaata. Suklaan päälle ripoteltavat koristeet voi päättää oman maun mukaan.
Muutaman aineksen resepti tämäkin! Suussasulava ja hämäävän kevyeltä tuntuva suklaakakku on täyttä tavaraa. Siinä ei ole lainkaan jauhoja, vaan kakkutaikina tehdään suklaasta, voista, kananmunista ja sokerista. Uunissa kakun reuna paistuu ihanan sitkeäksi ja keskeltä kakku jää silkkisen sileäksi.
Kuka voisi vastustaa rapeita suklaakeksejä ja lasillista lämmintä kaakaota? Cookiet maistuvat parhaalta, kun rouhit suklaan isoiksi paloiksi. Niin saat keksehin herkullisia sattumia. Tässä ohjeessa ei tarvitse kuin sulattaa rasva ja osa suklaasta. Sen jälkeen ainekset sekoitetaan keskenään ja pellille nostellaan isoja taikinanokareita. Ne paistuvat rapeiksi kekseiksi 10 minuutissa.
Valkosuklaan ystävät ihastuvat tähän reseptiin takuulla. Makeus ei ole liian hallitseva, sillä appelsiini antaa tryffeleille ihanasti pientä kirpeyttä ja raikkautta. Tarjoa tryffelit aina huoneenlämpöisinä, eli ota ne noin varttia ennen tarjoilua pois jääkaapista.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.