Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ylikypsä possupata ja parmesaanipolenta

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Istrian keittiön tuoksuja tulviva possupata on herkullinen viikonloppuruoka. Istrian alue sijaitsee Adrianmeren pohjukassa. Osso bucon kaltainen pataruoka viimeistellään raikkaalla gremolatakastikkeella ja tarjotaan täyteläisen parmesaanipolentan kanssa.

Ainekset

1 kg
possun kassleria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
4 kpl
salottisipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 kpl
ruukku timjamia
1/2 kpl
ruukku oreganoa
800 g
(2 prk) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
4 dl
(à 1 l) paahdettua lihalientä (Sooci)
3 dl
valkoviiniä (5,5 %)
3 kpl
laakerinlehteä
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa

GREMOLATA

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruuna
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
3/4 dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

POLENTA

1 l
vettä
1 tl
suolaa
2 1/2 dl
polenta-maissiryynejä
40 g
(1 dl) parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuutioi liha ja kääntele kuutiot jauhoissa. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja ruskista lihat muutamassa erässä kevyesti. Siirrä lihat 3 litran vetoiseen uunipataan tai -vuokaan.

1 kg
possun kassleria
2 rkl
vehnäjauhoja
2

Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja paloittele varsisellerit. Lisää 2 rkl öljyä pannulle, kuullota kasvikset ja lisää pataan.

4 kpl
salottisipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
3

Poista timjamista paksut varret. Hienonna timjami ja oregano. Sekoita tomaatit liemineen, lihaliemi ja viini sekä yrtit ja mausteet pannulla. Kaada pataan ja sekoita.

1/2 kpl
ruukku timjamia
1/2 kpl
ruukku oreganoa
800 g
(2 prk) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
4 dl
(à 1 l) paahdettua lihalientä (Sooci)
3 dl
valkoviiniä (5,5 %)
3 kpl
laakerinlehteä
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
4

Kypsennä pataa ilman kantta 150-asteisessa uunissa 2 ½–3 tuntia, kunnes liha on mureaa ja liemi saostunut. Sammuta uuni ja anna padan tekeytyä jälkilämmössä lisukkeiden valmistuksen ajan.

5

Valmista gremolata. Kuori valkosipulinkynsi. Pese sitruuna. Raasta 2 tl sitruunankuorta ja purista 2 rkl mehua. Soseuta kaikki gremolatan ainekset kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruuna
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
3/4 dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
6

Kypsennä polenta. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää suola. Vatkaa maissiryynit ripotellen nesteeseen ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 6 minuuttia. Sekoita juustoraaste joukkoon.

1 l
vettä
1 tl
suolaa
2 1/2 dl
polenta-maissiryynejä
40 g
(1 dl) parmesaaniraastetta
7

Viimeistele pata yrteillä ja tarjoa polentan ja gremolatan kanssa.

Vinkki: Ruokajuomaksi sopii hedelmäisen hapokas valkoviini.

Vinkki: Keitä ylijääneestä lihaliemestä ja viinistä maukas keitto tai risotto.

Miltä maistui?
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
|
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

758

3174

48,8 g

14,2 g

35,8 g

14,7 g

6,7 g

36,7 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl laakerinlehteä,

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli