Juustotarjottimesta saa pienelläkin vaivalla näyttävän näköisen, kun juustot leikkaa erimuotoisiksi paloiksi. Muutkin tarjottimella olevat herkut kannattaa pilkkoa yhden kahden suupalan kokoisiksi, jolloin juustoja voi nauttia huoletta vaikka sohvalla.
Syötävät asetellaan isolle ja laakealle tarjottimelle tai lautaselle. Myös leikkuulauta sopii tarkoitukseen hyvin. Laita kaikki ainekset esille tiiviisti, jotta tarjottimesta tulee täyden näköinen. Välit ja raot rikkovat runsauden vaikutelman. Juustotarjottimen voi koota myös hauskasti vaikka kranssin tai kuusen muotoon.
Valitse juustotarjottimelle 3–4 erimakuista ja koostumukseltaan erilaista juustoa. Lisää myös voileipäkeksejä, hilloa sekä tuoreita hedelmiä. Jos kokoat tarjottimelle myös erilaisia leikkeleitä, on kyseessä ranskalainen charcuterie.
Kokeile myös tuorejuustosta tai muusta helposti levittyvästä juustosta tehtyä levitelautaa. Suolainen versio tehdään tuorejuustosta ja kylmäsavulohisiivuista. Makea vaihtoehto koostuu hunajalla maustetusta ricottasta ja tuoreista marjoista.


































