Sunnuntaina juhlitaan isiä! Yllätä päivänsankari herkullisella ruoalla

Marraskuun toisena sunnuntaina on isänpäivä. Silloin pöytään katetaan herkullinen kolmen ruokalajin menu, joka saa päivänsankarin myhäilemään tyytyväisyydestä.

Valmista isänpäiväksi tavallista hienompi ateria, jonka päätähti on pippuripihvi. Menua keventävät kauden kasviksista valmistuva alkuruoka ja pääruoan lisuke. Kolmen ruokalajin isänpäivämenu valmistuu vaivattomasti, sillä jälkiruoka tehdään jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään.

Teksti: Outi Vartiainen
3.11.2025 | Päivitetty 3.11.2025

Alkuruoka

Valmista isänpäivän menun alkuruoaksi hienostunut, mutta vain muutamasta aineksesta valmistuva maa-artisokkakeitto. Saat keitosta helposti ravintolatasoisen herkun, kun viimeistelet annokset kermaraidoilla ja tuoreella timjamilla. Tarjoa keitto halutessasi rapeakuorisen patongin kanssa.

Pääruoka

Pippuripihvi on klassikko, joka sopii täydellisesti isänpäivään. Herkullisen pippuripihvin maun salaisuus piilee pippureiden käsittelyssä. Käytä vastarouhittua pippuria, mutta unohda pippurimylly, sillä se tekee rouheesta liian hienoa. Rouhi pippurit sen sijaan morttelissa tai painamalla ne murskaksi veitsen lappeella tai kattilan pohjalla.

Täydellisesti paistetun pihvin kruunaa sinappinen kermakastike, joka valmistetaan samalla pannulla, jossa pihvit on ensin paistettu. Näin kaikki pihveistä pannulle jääneet maut päätyvät kastikkeen joukkoon.

Pippuripihvin lisukkeeksi sopii hunajaporkkanat, jotka paahtuvat pehmeiksi uunissa. Ranskalaisesta keittiöstä tuttu rakuuna tuo porkkanoihin hienostuneen maun.

Jälkiruoka

Isänpäivän menun jälkiruoaksi nautitaan pannacottaa, joka maustetaan pistaasitahnalla. Pistaasipannacotta ilahduttaa makunsa lisäksi sillä, että sen voi valmistaa etukäteen jääkaappiin tekeytymään. Suussa sulavan herkun koristelu hoituu nopeasti pensasmustikoilla ja vadelmilla.

Lisää ideoita isänpäivään