Maa-artisokkakeitto - Yhteishyvä

Maa-artisokkakeitto

???
Kappaleita
1
Pehmeän samettinen maa-artisokkakeitto maistuu alkupalana tai kevyenä ateriana miedosti valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdettujen patonkiviipaleitten kanssa. Lisää keittoon halutessasi kermaa tai smetanaa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Maa-artisokkia
Vettäjasuolaa
5 cm:n pala vihreää purjoa
2 rkl
Maizena-suurustetta vaaleille kastikkeille ja keitoille tai tilkka vettä ja 1/2 rkl maissitärkkelystä
1/4 tl
Valko- tai mustapiipuria
Sokeria
(1 dl kermaa tai smetanaa)
(tuoretta minttua)

Näin teet

1

Kuori ja paloittele maa-artisokat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että ne peittyvät ja ripaus suolaa. Keitä artisokat pehmeiksi ja lisää joukkoon keittämisen loppuvaiheessa halkaistu ja huuhdottu pala purjoa.Soseuta maa-artisokat ja purjopala keitinliemineen. Kuumenna sose uudestaan kiehuvaksi ja lisää tarpeen mukaan vettä. Suurusta, mausta ja tarjoa sellaisenaan tai vaikka pannussa miedosti valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdettujen patonkiviipaleitten kanssa. Maa-artisokkakeitto on ilman vihreää purjoa väriltään harmaata, mutta maultaan erittäin hyvää. Lisää vihreyttä saat minttusilpusta.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 22.11.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa