Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita palat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että artisokat peittyvät. Lisää ½ tl suolaa. Keitä noin 10 minuuttia.
Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Lisää purjo kattilaan. Jatka keittämistä, kunnes artisokat ovat pehmeitä.
Valuta kasvikset ja säästä keitinvesi. Siirrä kasvikset takaisin kattilaan. Lisää 1 dl keitinvettä ja 2 ¼ dl kermaa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseutuksen aikana yhteensä noin 5 dl keitinvettä puoli desiä kerrallaan, kunnes keitto on sileää ja sopivan sakeaa. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.
Mausta keitto lopulla suolalla, valkopippurilla ja halutessasi timjamilla. Valuta lopusta kermasta lusikalla kuvioita keiton pinnalle.
Vinkki: Ripottele keiton päälle leipäkrutonkeja tai siemensekoitusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
206
863
10,0 g
3,8 g
21,5 g
3,5 g
10,3 g
2,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l vettä,
(timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli