Maa-artisokkakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Tarjoa samettinen maa-artisokkakeitto alkupalana tai kevyenä ateriana. Helppo keitto valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgmaa-artisokkaa
2 lvettä
1 tlsuolaa
150 g(10 cm) purjoa
2 1/2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/4 tlvalkopippuria
timjamia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita palat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että artisokat peittyvät. Lisää ½ tl suolaa. Keitä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgmaa-artisokkaa
    2 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Lisää purjo kattilaan. Jatka keittämistä, kunnes artisokat ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    150 g(10 cm) purjoa
  3. 3

    Valuta kasvikset ja säästä keitinvesi. Siirrä kasvikset takaisin kattilaan. Lisää 1 dl keitinvettä ja 2 ¼ dl kermaa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseutuksen aikana yhteensä noin 5 dl keitinvettä puoli desiä kerrallaan, kunnes keitto on sileää ja sopivan sakeaa. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) ruokakermaa
  4. 4

    Mausta keitto lopulla suolalla, valkopippurilla ja halutessasi timjamilla. Valuta lopusta kermasta lusikalla kuvioita keiton pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    timjamia

Vinkki: Ripottele keiton päälle leipäkrutonkeja tai siemensekoitusta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l vettä, timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä