Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippuripihvi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suomalaisten kestosuosikki, pippuripihvi, sopii suuriin juhlahetkiin ja valmistuu erinomaisesti naudan sisäfilepihvistä. Tällä ohjeella onnistut pippuripihvin paistossa.

Ainekset

4 kpl
Naudan sisäfilettä (á 150g)
2 rkl
Kokonaisia mustapippureita
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
3 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Soijaa
2 tl
Sinappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pippuripihvi

Pippuripihvit valmistetaan naudan sisäfileestä. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Paras osa on keskellä. Siitä saadaan parhaimmat ja paksuimmat pihvit. Pihvilihaa varataan yleensä 150-200 grammaa ruokailijaa kohden.

2

Ota pihvit jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. Pippurimyllyllä pippurirouheesta tulee liian hienoa. Voit myös rouhia pippurit veitsen lappealla puolella. Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippuriseoksessa.

4 kpl
Naudan sisäfilettä (á 150g)
2 rkl
Kokonaisia mustapippureita
3

Kuumenna voi ja öljy pannulla kullanruskeaksi. Kypsennä pihvit molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy ja lihasnesteet pääse pihvistä pannulle. Mausta ruskistuneet pihvit ripauksella suolaa. Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä.

1 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
1 tl
Suolaa
4

Kaada pannuun kermaa ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Mausta sinapilla. Sekoita kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Nosta pihvit lautasille ja tarjoile kermakastikkeen kanssa.

3 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Soijaa
2 tl
Sinappia
5

Muotoile pihvit tasapaksuiksi ja nuiji kevyesti.

6

Painele pihvit molemmin puolin morttelissa rouhittuihin pippureihin.

7

Paista pihvit kuumalla pannulla rasvassa.Puolikypsä pihvi tuntuu haarukan alla kimmoisalta.

8

Nosta pihvit lämpimään odottamaan ja valmista sillä aikaa kastike kermasta, soijasta ja sinapista. Kaadakerma, soija ja sinappi pannuun. Keitä hetki nestettä kokoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.5.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.