Pippuripihvi
30 min

Nappaa talteen!
Pippuripihvi on klassikko ja suomalaisten suosikki, jonka suosio pysyy. Tarjoa mustapippurilla päällystetyn sisäfileepihvin kanssa sinappista kermakastiketta.
| 600 g | (4 pihviä, á 150g) naudan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 tl | sinappia |
- 1.
Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Mausta pihvit suolalla.
- 2.
Murskaa pippurit morttelissa tai rouhi veitsen lappeella karkeaksi rouheeksi. Kaada rouhe lautaselle.
- 3.
Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista pihvit (kaksi kerrallaan) kuumassa öljyssä ruskeiksi nopeasti molemmin puolin. Nosta sivuun. Kun olet paistanut kaikki pihvit, ota pannu liedeltä hetkeksi jäähtymään.
- 4.
Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippurirouheessa ja nosta pannulle takaisin. Lisää pannulle voi.
- 5.
Kypsennä pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin 2–3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
- 6.
Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja anna vetäytyä foliolla peitettynä. Älä huuhtele pannua.
- 7.
Tee kastike. Kaada pannuun kerma ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon.
- 8.
Lisää sinappi ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
- 9.
Nosta pihvit lautasille ja tarjoa kermakastikkeen kanssa.
Pippuripihvi on klassikko ja suomalaisten suosikki, jonka suosio pysyy. Tarjoa mustapippurilla päällystetyn sisäfileepihvin kanssa sinappista kermakastiketta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (4 pihviä, á 150g) naudan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 tl | sinappia |
Valmistus
- 1
Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Mausta pihvit suolalla.
Määrä Ainesosa 600 g (4 pihviä, á 150g) naudan sisäfileetä 1 tl suolaa - 2
Murskaa pippurit morttelissa tai rouhi veitsen lappeella karkeaksi rouheeksi. Kaada rouhe lautaselle.
Määrä Ainesosa 2 rkl kokonaisia mustapippureita - 3
Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista pihvit (kaksi kerrallaan) kuumassa öljyssä ruskeiksi nopeasti molemmin puolin. Nosta sivuun. Kun olet paistanut kaikki pihvit, ota pannu liedeltä hetkeksi jäähtymään.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippurirouheessa ja nosta pannulle takaisin. Lisää pannulle voi.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita - 5
Kypsennä pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin 2–3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
- 6
Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja anna vetäytyä foliolla peitettynä. Älä huuhtele pannua.
- 7
Tee kastike. Kaada pannuun kerma ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon.
Määrä Ainesosa 3 dl kuohukermaa 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) - 8
Lisää sinappi ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
Määrä Ainesosa 2 tl sinappia - 9
Nosta pihvit lautasille ja tarjoa kermakastikkeen kanssa.
Käytä pippurien rouhimiseen morttelia tai veistä. Pippurimyllyllä rouheesta tulee liian hienoa.
Ravintosisältö
592
Energiaa kcal
2477
Energiaa kj
49,0 g
Rasvaa
26,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
33,5 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
592
Energiaa kcal
2477
Energiaa kj
49,0 g
Rasvaa
26,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
33,5 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























