
Pippuripihvi
Ainekset
Valmistus
Ota pihvit jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. Pippurimyllyllä pippurirouheesta tulee liian hienoa. Voit myös rouhia pippurit veitsen lappealla puolella. Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippuriseoksessa.
Kuumenna voi ja öljy pannulla kullanruskeaksi. Kypsennä pihvit molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy ja lihasnesteet pääse pihvistä pannulle. Mausta ruskistuneet pihvit ripauksella suolaa. Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä.
Kaada pannuun kermaa ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Mausta sinapilla. Sekoita kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Nosta pihvit lautasille ja tarjoile kermakastikkeen kanssa.
Vinkki: Pippuripihvit valmistetaan naudan sisäfileestä. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Paras osa on keskellä. Siitä saadaan parhaimmat ja paksuimmat pihvit. Pihvilihaa varataan yleensä 150-200 grammaa ruokailijaa kohden.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
562
2352
45,8 g
26,0 g
4,5 g
2,8 g
0,8 g
33,5 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli