Pippuripihvi

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Pippuripihvi on klassikko ja suomalaisten suosikki, jonka suosio pysyy. Tarjoa mustapippurilla päällystetyn sisäfileepihvin kanssa sinappista kermakastiketta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g (4 pihviä, á 150g) naudan sisäfileetä
1 tlsuolaa
2 rklkokonaisia mustapippureita
2 rklrypsiöljyä
1 rklvoita
3 dlkuohukermaa
2 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
2 tlsinappia

Valmistus

  1. 1

    Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Mausta pihvit suolalla.

    MääräAinesosa
    600 g (4 pihviä, á 150g) naudan sisäfileetä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Murskaa pippurit morttelissa tai rouhi veitsen lappeella karkeaksi rouheeksi. Kaada rouhe lautaselle.

    MääräAinesosa
    2 rklkokonaisia mustapippureita
  3. 3

    Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista pihvit (kaksi kerrallaan) kuumassa öljyssä ruskeiksi nopeasti molemmin puolin. Nosta sivuun. Kun olet paistanut kaikki pihvit, ota pannu liedeltä hetkeksi jäähtymään.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippurirouheessa ja nosta pannulle takaisin. Lisää pannulle voi.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
  5. 5

    Kypsennä pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin 2–3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

  6. 6

    Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja anna vetäytyä foliolla peitettynä. Älä huuhtele pannua.

  7. 7

    Tee kastike. Kaada pannuun kerma ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohukermaa
    2 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
  8. 8

    Lisää sinappi ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

    MääräAinesosa
    2 tlsinappia
  9. 9

    Nosta pihvit lautasille ja tarjoa kermakastikkeen kanssa.

Käytä pippurien rouhimiseen morttelia tai veistä. Pippurimyllyllä rouheesta tulee liian hienoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä