Irrota basilikasta lehdet (voit käyttää pestoon myös ohuet varret). Kuori valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Vinkki: Vaihda parmesaani mustaleima emmentaliin tai voimakkaaseen cheddarjuustoon.
Vinkki: Voit tehdä peston myös morttelissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
676
2829
70,5 g
12,5 g
2,0 g
1,0 g
1,0 g
10,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli