Paloittele lakupalat pienemmäksi ja rouhi suklaa. Siirrä suklaa kulhoon.
Kaada kerma ja lakupalat pieneen kattilaan, lisää myös voi. Kuumenna hiljalleen melkein kiehuvaksi ja sekoita kunnes lakupalat ovat lähes sulaneet kerman joukkoon.
Kaada lakumasssa suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään.
Kaada kaakaojauhe pieneen kulhoon. Ota jähmettyneestä tryffelimassasta noin teelusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele palloiksi. Pyörittele lakutryffelit kaakaojauheessa. Säilytä jääkaapissa ja ota noin vartti ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
59
248
4,5 g
2,9 g
3,8 g
2,8 g
0,5 g
0,7 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli