Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä kukkatorttuja: Leikkaa kahteen vastakkaiseen kulmaan noin 4 cm:n pituiset viillot ½ cm:n päähän reunasta, niin että viillot muodostavat suoran kulman. Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin.
Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli; säästä siitä osa koristeluun. Pehmennä tuorejuusto smetanan kanssa kulhossa. Lisää punajuurikuutiot ja -liemi sekä ruohosipulisilppu. Lusikoi punajuuriseos torttujen päälle. Koristele ruohosipulisilpulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
19
80
1,6 g
1,1 g
0,9 g
0,9 g
0,3 g
0,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste),
Ruukkua ruohosipulia,
1 - 2 tl Punajuurien säilöntälientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli