Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yksi isoimmista tyylipäivän oivalluksista Riikalle oli se, että oman tyylin esiin tuomiseen tai juhliin lähtiessä ei tarvita tuntien valmistautumista.

Riikka sai ammattilaisen vinkit tyylin päivitykseen – ”Nyt voin itsekin kokeilla rohkeammin erilaisia silmämeikkejä”

Teksti:
Veera Kaukoniemi
Kuvat:
Videolle
Julkaistu: 15.11.2022
|
Muokattu: 15.11.2022
Riikka Kanniainen sai Yhteishyvän tyylipäivästä ideoita arkityylin päivittämiseen, kampausvinkkejä ja nopeita ulkonäköniksejä lähestyvään pikkujoulukauteen.

HR-tehtävissä järjestelmäasiantuntijana työskentelevän Riikan toiveena oli löytää Porvoon Sokoksella järjestetystä tyylipäivästä uusia asuyhdistelmiä ja ideoita arkeen. Pukeutumisen lisäksi Vihdin Tervalammella asuva Riikka toivoi vinkkejä meikin freesaamiseen sekä helppoon hiustenlaittoon.

“Teen etätöitä epävirallisemmissa vaatteissa kuin toimistolla, esimerkiksi legginseissä, ja toimistopäivinä pukeutuminen välillä mietityttää. Etätyöaika on vienyt pukeutumisesta innostuksen.”

Riikka kertoo olevansa mukavuudenhaluinen, mutta haluaa kuitenkin näyttää siistiltä ja huolitellulta.

”Minulla on aika vahva oma tyyli. Toivoin konkreettisia käytännön vinkkejä tyylini vahvistamiseen ja halusin kuulla, miten ammattilainen näkee minut ja toisi piirteitäni esiin.”

Rohkealla meikillä piristystä arkeen ja juhlaan

Viime aikoina Riikka on meikannut lähinnä töihin, juhlameikin tarvetta ei juuri koronan vuoksi ole ollut. Riikka kaipasikin vinkkejä arkimeikin piristämiseen ja itsetuntobuustia pikkujoulukauteen.

Meikkaaja Janina Lumijärvi teki Riikalle ensin kevyen päivämeikin toimistolle. Janina panosti hyvän pohjan tekemiseen. Kestävä pohjameikki helpottaa kiireisinä työpäivinä, jolloin meikkiä ei ole aikaa korjailla, ja luo perustan myös töiden jälkeen tehtävälle iltameikille.

Iltamenoja varten meikkiä vahvistettiin helpoilla rajauksilla, joiden avulla katseeseen saatiin syvyyttä. Riikka sai Janinalta vinkkejä myös juhlameikin tekoon: huuliin lisättiin rohkeasti väriä ja silmiä tuotiin esille luomivärin ja kevyen glitterin avulla.

“Käytän silmälaseja ja joskus tuntuu, että näytän ilman niitä valjulta. Yllätyin, että meikattuna olo ei tuntunut alastomalta ilman lasejakaan. Meikki kehysti kasvoja ja korosti kasvonpiirteitäni todella kivasti.” Vaikka meikki oli vahvempi, mitä Riikka on itse tottunut tekemään, hän koki silti olonsa kotoisaksi.

”Etenkin rajaukset näyttivät kivoilta ja luonnollisilta. Nyt tuntuu, että voisin itsekin rohkeammin kokeilla erilaisia silmämeikkejä ja ottaa uusia tuotteita haltuun. Lopputulos ei ollut liian yllättävä tai raju, vaan näytin itseltäni. Sain ammattilaisen kommenteista varmistusta ja vahvistusta ulkonäkööni.”

Vaivattomia kampauksia hainhampaan avulla

Riikka on kasvattanut hiuksia jo vuoden, ja pidempi tukkatyyli on aiheuttanut hänelle ajoittain hiustenlaittohaasteita esimerkiksi juhliin lähtiessä.

“Minulla ei ole ennen ollut näin pitkiä hiuksia. Pidän niitä paljon auki tai sutaisen ne nopeasti kiinni. Oli ihana saada vinkkejä hiustenlaittoon ja nähdä, miten nopeasti ja helposti esimerkiksi hainhampaan avulla saa tehtyä kivan ja aika näyttävänkin kampauksen.”

Kihartaminen tuo hiuksiin runsautta ja pitoa ja helpottaa kampausten tekoa.

Kampaaja Lotta Henriksson Sokos Porvoon Hyvä Olo -kampaamosta tasoitti ennen kampausten tekoa Riikan hiusten latvat ja kiharsi tukan kampausten pohjaksi. Kihartaminen tuo hiuksiin runsautta ja pitoa ja helpottaa kampausten tekoa. Lotta opetti Riikalle ensin kolme helppoa tapaa kiinnittää hiukset hainhampaalla. Sen jälkeen Riikka sai ideoita nopeiden pikkujoulukampausten tekoon.

”Kampaukset syntyivät yllättävän yksinkertaisia vaiheita noudattamalla. Hainhammas on minulle nuoruudesta tuttu apuväline, joka tuo mieleen yhdeksänkymmentäluvun kampaukset. Oli hauska huomata, miten moderneja juttuja silläkin on mahdollista saada aikaan,” Riikka toteaa.

Väriä ja uusia oivalluksia pukeutumisneuvojan vinkeillä

Päivän päätteeksi Sokoksen pukeutumisneuvoja Elina Fredriksson auttoi Riikkaa löytämään täydellisen valkoisen kauluspaidan ja stailaaman sen uusilla tavoilla.

”En ole aiemmin omistanut perinteistä valkoista kauluspaitaa. Niiden mittasuhteet ovat usein vääriä ja olen arastellut myös valkoista väriä. Elina oli kuvani perusteella osannut valita minulle oikeanlaisia ja silmääni miellyttäviä vaatteita sovitukseen. Olimme asujen suhteen muutenkin samoilla linjoilla.”

Elina näytti Riikalle lisäksi kolme vinkkiä kaulahuivin sidontaan.

”Sain ahaa-elämyksen siitä, että erilaisilla leikkauksilla ja vaatteiden mittasuhteita vaihtelemalla saa toteutettua tosi trendikkäitäkin tyylejä aikuisella tavalla.”

Helppoutta arkeen ja juhlaan ilman tuntien valmistautumista

Tyylipäivä oli Riikan mielestä onnistunut kokonaisuus, ja mukaan lähti uusien vaatteiden lisäksi myös nippu hyödyllisiä vinkkejä arkeen ja juhlaan.

“Osa uusista jutuista ja vaateyhdistelmistä tuntui aluksi vähän villeiltä, mutta silmä alkoi nopeasti tottua uusiin juttuihin. Samalla näkemykseni avartui mukavasti. Tajusin, että tosi erilaiset jutut voivat toimia keskenään. Vaateyhdistelmiä on nyt helppo varioida itse.”

Juhliin lähtiessä ei tarvita tuntien valmistautumista.

Yksi isoimmista tyylipäivän oivalluksista Riikalle oli se, että oman tyylin esiin tuomiseen tai juhliin lähtiessä ei tarvita tuntien valmistautumista.

“Oli mahtavaa, että luotettava ulkopuolinen kertoi ammattimaisen näkemyksensä ja vahvisti luottamusta tyyliini. Tyylipäivä oli tosi miellyttävä kokemus, josta tuli hyvä fiilis.”