Korvapuustipäivä tulee taas! Joko olet kokeillut ihastuttavaa korvapuustifocacciaa?

4.10. järjestettävä korvapuustipäivä on kunnianosoitus kanelisille herkkupullille. Mutta mitä saadaan, kun yhdistetään italialainen focaccia ja suomalaisten rakastama korvapuusti? No tietysti muhkea ja makea korvapuustifoccacia!

Kansallinen korvapuustipäivä on täydellinen syy herkutella korvapuusteilta ideansa lainanneella kanelisella focaccialla! Tiesitkö, että focaccia on italialainen leipä, joka perinteisesti maustetaan oliiviöljyllä, sormisuolalla ja rosmariinilla? Leipä taipuu kuitenkin mainiosti myös makeaksi leivonnaiseksi. Jos himoitset pullaa, mutta et innostu taikinan vaivaamisesta, kaulimisesta ja rullaamisesta, on korvapuustifocaccia oiva vaihtoehto!

Teksti: Sonja Kallio
30.9.2025 | Päivitetty 7.10.2025

Korvapuustin korvike

Focacciataikina maustetaan perinteisen pullataikinan tavoin kardemummalla, mutta taikina jätetään löysäksi. Pitkän vaivaamisen sijaan taikinan kuohkeus syntyy kaksinkertaisella kohotuksella ja taikinan taittelemisella.

Ihanan mehevä vuokaherkku täytetään ja päällystetään kanelilla ja fariinisokerilla maustetulla voisulalla. Pinnan viimeistelee sokerikuorrute.

Focaccia maistuu parhaalta tuoreena, mutta jos jostain syystä herkku ei katoa nopeasti parempiin suihin, se kannattaa säilyttää huoneenlämmössä. Jääkaapissa leivän rakenne kovettuu ja kuivuu.

Inspiroidu korvapuusteista ja muista korvapuustipäivän leivonnaisista

Katso muita pullaideoita