Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään, siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita rasva ja kerma tai maito taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes voi sulaa. Älä keitä kuorrutetta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. (Jos haluat kuorrutuksen maistuvan voimakkaammin kahvilta, voit lisätä hieman kahvijauheen määrää. Kuorrutus muuttuu samalla hieman tummemmaksi.) Kaada kuorrutus jäähtyneelle kakkulevylle.
Koristele mokkapalat makeisilla. Leikkaa ruuduiksi, kun kuorrutus on kovettunut.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
390
1632
15,7 g
6,8 g
58,4 g
46,3 g
0,6 g
3,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl vaniljasokeria,
1 tl pikakahvijauhetta,
2 tl pikakahvijauhetta,
pääsiäismunia ja koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli