Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rakuunaporkkanat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Hehkuvan oranssit porkkanat värittävät aterian. Hunajalla maustetut rakuunaporkkanat ovat helppo ja herkullinen lämmin kasvislisuke.

Ainekset

500 g
porkkanaa
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
2 rkl
voita
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 rkl
kuivattua rakuunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa porkkanat puolen sentin viipaleiksi.

500 g
porkkanaa
2

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja porkkanat. Keitä porkkanat kannen alla napakan kypsiksi noin 10 minuuttia.

2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
3

Valuta vesi porkkanoista. Lisää kattilaan voi, hunaja ja rakuuna. Sekoita, kunnes voi sulaa.

2 rkl
voita
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 rkl
kuivattua rakuunaa

Vinkki: Saat pikanttia makua rakuunaporkkanoihin hienontamalla joukkoon yhden valkosipulinkynnen.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 3.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

108

453

6,0 g

3,8 g

11,0 g

10,8 g

3,3 g

0,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli